Herkuttele pienellä määrällä juustoa päivittäin – se voi olla hyvästä terveydelle

Juuston syöminen voi olla hyvästä, kunhan ei herkuttele sillä liikaa.

Juustolla on ollut hieman paha maine sen runsasrasvaisuuden ja usein suolaisuuden takia, mutta siinä on todettu olevan erilaisia terveyshyötyjä. Aiemmin olemme kertoneet, että juuston syöminen voi olla hyvästä hampaille, se voi auttaa elämään pidempään sekä nostaa niin sanotun hyvän kolesterolin, HDL-kolesterolin, arvoja.

Kiinalaistutkimus on löytänyt juustosta yhden terveysvaikutuksen lisää, kertoo Metro. Sen sijaan, että juusto aiheuttaisi sydänkohtauksia, voi syömällä 40 grammaa juustoa päivittäin auttaa vähentämään sepelvaltimotaudin kehittymisen mahdollisuutta 14 prosentilla ja säännöllinen juuston syöminen voi alentaa aivohalvauksen riskiä kymmenellä prosentilla.

Tutkimusta varten kiinalaisen Soochow’n yliopiston tutkijat arvioivat 15 eurooppalaista ja amerikkalaista tutkimusta, joissa seurattiin yli 200 000 ihmisen ruokavaliota ja terveystuloksia. Tutkimus julkaistiin European Journal of Nutritionissa.

Metron mukaan tutkijat uskovat juuston vaikutusten johtuvan siitä, että juuston sisältämä kalsium estää isoa osaa juuston tyydyttyneestä rasvasta imeytymästä kehoon ja samalla nostaa niin sanotun hyvän kolesterolin tasoja. Juustossa on myös happoa, joka voi auttaa estämään valtimoiden tukkeutumista.

Metro kuitenkin huomauttaa, että tutkijat eivät testanneet ruokavaliomuutoksia osallistujilla, joten tuloksiin on voinut vaikuttaa se, että terveemmät ihmiset syövät todennäköisemmin juustoa ja ovat rikkaampia ja näin ollen heillä on paremmin varaa ostaa juustoa.

40 grammaa juustoa ei myös ole suuri määrä: muutama siivu leivälle tai noin tulitikkuaskin kokoinen pala.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Metro