Juuston ystävät, iloitkaa! Rasvainen juusto voi olla hyvästä terveydelle

Juusto ei kenties olekaan niin epäterveellistä kuin on ajateltu.

Juustoon intohimoisesti suhtautuvat tai siitä ylipäänsä pitävät voivat iloita tutkimuksen tuloksista, joiden mukaan juusto voi ollakin hyvästä terveydelle.

Telegraphin mukaan joukko tutkijoita Kööpenhaminan yliopistosta selvitti, että juusto voi auttaa parantamaan terveyttä lisäämällä niin sanotun hyvän kolesterolin eli HDL-kolesterolin tasoja. HDL-kolesterolin ajatellaan antavan suojaa sydän- ja verisuoni- sekä aineenvaihduntasairauksilta.

Tutkijat toteuttivat American Journal of Clinical Nutrition -journalissa julkaistua tutkimustaan varten 12 viikkoa kestävän juustokokeen 139 aikuisen avulla selvittääkseen, kuinka rasvainen juusto voi vaikuttaa kehoomme eri tavoin.

Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään: ensimmäinen ryhmä söi 80 grammaa tavallista, rasvaista juustoa, toinen ryhmä söi vastaavan määrän vähärasvaista juustoa ja kolmas ryhmä söi juuston sijaan 90 grammaa leipää ja hilloa päivittäin.

Telegraphin mukaan tutkijat totesivat, että yhdenkään ryhmän kohdalla ei tapahtunut muutoksia terveyteen haitallisesti vaikuttavan, niin sanotun pahan kolesterolin, LDL-kolesterolin, tasoissa. Rasvaista juustoa syöneillä sen sijaan ”hyvän” HDL-kolesterolin tasot nousivat.

80 grammaa juustoa ei kuitenkaan ole paljon, joten kannattaa muistaa kohtuus juuston nauttimisessakin.

Lähde: Telegraph


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.