Juuston syöminen voi auttaa elämään pidempään

Juuston lisäksi muun muassa herneistä, maissista ja täysjyvästä löytyvä yhdiste voi pidentään elinikää.

Tutkimus on paljastanut juuston syömisen voivan auttaa elämään pidempään. Nature Medicine -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan vaikuttava tekijä on spermidiini-yhdiste, jota on muun muassa ikääntyneessä juustossa.

Metron mukaan tutkijat ensin testasivat spermidiinin vaikutuksia hiirillä ja rotilla ja saivat selville sen kasvattaneen niiden keskimääräistä elinikää. Tämän jälkeen tutkijat teettivät kyselyn 800 italialaiselle heidän ruokavalioistaan.

Kyselyyn osallistuneista he, jotka kertoivat nauttivansa enemmän spermidiniiniä, omasivat alhaisemman verenpaineen, 40 prosenttia alhaisemman riskin sydämen vajaatoimintaan ja pienentyneen riskin muihin sydän- ja verisuonisairauksiin.

Metron mukaan pohjimmiltaan tutkimus väittää, että syömällä juustoa voi alentaa korkean verenpaineen tai sydämen vajaatoiminnan riskejä, jotka molemmat ovat johtavia kuolinsyitä.

Ennen kuin menet ja nautit paketillisen juustoa, on syytä muistaa, että juustossa on usein paljon rasvaa, mikä voi peruuttaa spermidiinin hyvät vaikutukset. Spermidiiniä on Metron mukaan myös herneissä, maississa, soijapavuissa ja täysjyvässä, jotka ovat luultavasti terveellisempiä vaihtoehtoja.

Joten vaikka tutkimus toikin jälleen hyviä uutisia juuston ystäville, kuten artikkelin alussa mainittu toinen juustotutkimuskin, on luultavasti parasta, ettei juuston syömisessä täysin hullaannu ja nauttii sitä kohtuudella tiedostaen, että sillä voi olla myös hyviä vaikutuksia omaan terveyteen ja elinikään.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.