Maistuuko olut? Tutkimus: Yksi olut päivässä voi olla hyvästä terveydellesi

Yhden oluen juominen päivittäin voi olla terveyden kannalta hyvä asia.

Jos sinulle maistuu olut, tuo eräs tutkimus sinulle hyviä uutisia. Tutkimuksen mukaan juomalla yhden tuopillisen olutta päivittäin voit merkittävästi alentaa riskiäsi saada aivoinfarkti tai sairastua sydän- ja verisuonitauteihin myöhemmällä iällä.

Brittilehti Metron mukaan tutkimuksessa seurattiin 80 000 aikuista yli kuuden vuoden ajan ja heidän juomistottumuksiaan, kolesterolitasoja ja yleistä terveyttä sekä hyvinvointia analysoitiin.

Tutkijat selvittivät, että kohtuullisesti alkoholia säännöllisesti juoneilla oli korkeammat tasot niin sanottua hyvää kolesterolia, eli HDL-kolesterolia, verrattuna heihin, jotka eivät juoneet ollenkaan.

Metron mukaan HDL suojaa sydäntä ”huonolta” kolesterolilta, jonka kertyminen vaikeuttaa veren virtausta sydämeen. Ajan myötä HDL:n tasot kuitenkin laskevat, mutta tässä oluen juominen voi auttaa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että 1-2 tuoppia olutta päivässä juoneilla miehillä ja tuopin olutta päivässä juoneilla naisilla HDL:n tasot laskivat paljon hitaammin kuin heillä, jotka eivät juoneet ollenkaan tai joivat enemmän kuin 1-2 tuoppia päivässä.

Tutkimuksen mukaan erityisesti olut on paras tätä kolesteroliin liittyvää vaikutusta ajatellen ja optimaalinen määrä on yksi olut päivässä. Metron mukaan yksi tuoppi päivässä voi siis laskea riskiäsi saada aivoinfarkti tai sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Lähde: Metro


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.