Huippumalli noudattaa kuutta kultaista sääntöä, jotka auttavat häntä nukkumana hyvin.

Lähes jokainen kokee toisinaan vaikeuksia nukkua ja kunnon yöunet jäävät vain haaveeksi. Näin on ollut myös australialaisen huippumalli Elle Macphersonin kohdalla, sillä hän on Daily Mailin mukaan oppinut vasta viime vuosina nukkumaan paremmin.

Get The Gloss -sivuston kolumnissaan Macpherson kertoo, että nykyisin hän nukkuu seitsemän tuntia yössä. Hän onkin kehittänyt itselleen kuusi kultaista sääntöä, eli tietyt päivittäiset tavat, joiden ansiosta hän nukkuu hyvin.

Daily Mailin mukaan Macpherson varmistaa saavansa tarvittavat ’kauneusunet’ huolehtimalla siitä, että hän saa raitista ilmaa päivittäin. Hän myös käyttää omaa infrapunasaunaa ja höyryjä, jotka parantavat notkeutta, vähentävät kipua sekä stressiä ja parantavat verenkiertoa.

The Body -lempinimen uransa aikana saanut Macpherson syö päivällisen kello 18 mennessä joka päivä, mikä mahdollistaa sen, että hänen kroppa paastoaa yön yli ja ruoansulatus saa levätä. Seuraavana päivänä hän syö aamupalan myöhemmin, jotta aterioiden väliin jää vielä parempi tauko.

”Laadukkaiden kauneusunien saamiseksi keitän pannullisen Welleco Sleep Well Calming -teetä ja suihkutan tyynyille Sleep Welle Calmings Mist -suihketta. Sen laventelituoksu on lisä siihen rauhoittavaan tunteeseen, jota koetan luoda ennen kuin menen nukkumaan”, Macpherson paljastaa kolumnissaan.

Daily Mailin mukaan rauhoittavaa teetä kannattaa nauttia tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos et saa käsiisi Macphersonin mainitsemaa hänen oman merkin laventelisuihketta, voit kokeilla muutakin laventelisuihketta tyynyilläsi.

Jos näiden vaiheiden jälkeen rauhoittuminen nukkumaan ei onnistu, turvautuu hän joogasta tuttuun jalat seinällä -asentoon, Viparita Karaniin.

”Makoilen selälläni, laitan jalat seinää vasten ja venytän käsivarsiani”, Macpherson kertoo.

”Sillä on välitön meditatiivinen vaikutus minuun. Tarvitsen vain viisi minuuttia siinä asennossa ja olen rauhallinen ja valmis nukkumaan”, hän lisää.

Aiemmin kerroimme Elle Macphersonin erikoisesta tavasta vähentää turvotusta. Lue lisää aiheesta täällä ja Macphersonin koko Get The Gloss -kolumnin voit lukea sen sijaan täällä.

Alla huippumallin hyvien yöunien rutiinit vielä koostetusti:

  1. Nauti raittiista ilmasta joka päivä
  2. Käytä saunaa ja höyryä notkeuden lisäämiseksi, kivun ja stressin vähentämiseksi sekä verenkierron parantamiseksi
  3. Syö päivällinen/illallinen kello 18 mennessä joka päivä
  4. Keitä pannullinen rauhoittavaa teetä ja nauti se tuntia ennen nukkumaanmenoa
  5. Suihkuta tyynyille rauhoittavaa laventelisuihketta
  6. Jos et vieläkään saa unta, makoile selällään jalat seinää vasten viiden minuutin ajan ja venytä käsivarsiasi meditatiivisen vaikutuksen saamiseksi

Lähde: Daily Mail