Huippumalli paljasti hyvinvoinnin salaisuuksiaan.

Huippumalli ja bisnesnainen Elle Macphersonia elää melko tarkkojen sääntöjen mukaan huolehtiessaan vartalostaan, mutta kokee silti turvotusta aivan kuin muutkin ihmiset. 1980-luvulla pinnalle ponnahtaneella ja The Body -lempinimen saaneella australialaisella on kuitenkin varsin erikoinen tapa vähentää sitä, kertoo Prima.

Priman mukaan 54-vuotias Macpherson on huomannut, että tunnin viettäminen meressä on ’mainio diureetti’ ja yksi parhaista asioista vartalolle, jos turvottaa ja kroppa kerää nestettä.

”Merivedessä kävely on yksi parhaimmista asioista, joita voin tehdä vartalolleni”, Macpherson paljasti.

”Se kiinteyttää jalkoja ja vyötäröä, siitä saa hyvin mineraaleja ja jos kroppasi on kerännyt nestettä, se on mainio diureetti”, hän jatkoi.

”Kävelen reiteen tai polveen asti syvässä vedessä 40 minuutista tuntiin”, huippumalli sanoi.

Macphersonilla on apunaan upeat Australian rannat, mutta Priman mukaan tätä kikkaa voi kokeilla kotioloissa ottamalla epsom-suolakylvyn. Lisää vähintään kaksi kukkurallista kupillista suolaa kylpyveteen ja vietä vedessä 20 minuuttia.

Priman mukaan suola vie vartalosta pois liialliset nesteet ja vähentää turvotusta. Se myös poistaa toksiinit ja tarpeettoman veden kropasta.

Macpherson noudattaa myös ruokavaliota, jossa on paljon pre- ja probiootteja, jotka huippumallin mukaan auttavat häntä pysymään terveenä sekä vähentämään ei-toivottua turvotusta.

”Koska hyvä terveys lähtee terveestä ruoansulatuselimistöstä, luotan kasviperäisiin ruokavalioihin, joissa ruokia on prosessoitu mahdollisimman vähän (whole food plant-based diet), ja ainesosissa on paljon pre- ja probiootteja terveen vatsan ja ruoansulatuselimistön tukemiseksi, tämä auttaa vähentämään turvotusta ja monia ärtyneen suolen oireyhtymän oireita”, Macpherson kertoi.

Priman mukaan huippumalli paljasti myös yhden simppelin taan, jolla hän auttaa ruoansulatusta ja estää turvotusta matkustaessaan.

”Syön harvoin lentojen aikana, jotta ruoansulatusjärjestelmä saa levätä”, hän sanoi.

”Juon vain paljon vettä. Oikeasti, voin tulla suoraan kaukolennolta, mennä suoraan kokoukseen ja tunnen oloni todella hyväksi. Se toimii minulle”, Macpherson jatkoi.

Lähde: Prima