Näiden vinkkien avulla voit opetella lisäämään kuntoilun määrää elämässäsi.

On naisia, jotka kuntoilevat mielellään vaikka joka päivä; toiset naiset taas eivät ymmärrä näitä naisia. Riittävä liikunta on kuitenkin tärkeää hyvinvoinnin kannalta ja jokainen voi opetella lisäämään kuntoilun määrää elämässään.

Päivittäinen kuntoilu ei ole jokaisen mielestä hyvä juttu eikä välttämättä edes mahdollista, mutta esimerkiksi kolmena päivänä viikossa liikkuminen voi onnistua paljon paremmin. Jotta kuntoilun määrää onnistuisi lisäämään kolmeen kertaan viikossa, listasi Pure Wow vinkkejä, joista on apua ja me käänsimme ne alle.

Näin opettelet kuntoilemaan kolmena päivänä viikossa:

Älä luovuta ensimmäisen viikon jälkeen

Jos et erota punnerusta burpeesta, voi innostuminen kuntoilusta ottaa aikansa ja kuntoilurutiineihin tottumiseen tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Pure Wow’n mukaan jos maltat pitää kiinni kuntoilusta muutaman viikon ajan, sen synnyttämät lopputulokset saavat sinut jatkamaan vielä pidempään. Lopulta et saata enää muistaa aikaa, jolloin liikuit harvemmin kuin kolmesti viikossa.

Hanki uudet treenivaatteet

Voit miettiä tätä näin: lähdetkö mieluummin aikaisin aamulla kuntoilemaan vanhassa, kuluneessa t-paidassa vai uudessa, istuvassa ja kuntoiluun tarkoitetussa yläosassa? Tämä voi kuulostaa pinnalliselta, mutta uusien treenivaatteiden hankkiminen voi tarjota kaipaamaasi motivaatiota sysäämään laiskuus syrjään ja todella saamaan itsesi liikkeelle.

Kuntoile kaverin kanssa

Jos alat yhdessä kaverin kanssa kuntoilla kolmesti viikossa, voitte pitää huolta, että kumpikaan ei lipsu aikeista. On helppo jäädä vain neljän seinän sisälle katsomaan vielä yksi jakso uutta hittisarjaa kuin lähteä ryhmäliikuntatunnille yksin, mutta jos sinulla on kaveri, jonka tiedät odottavan tunnilla, jätät tunnin epätodennäköisemmin väliin. Voitte myös kannustaa toinen toisianne, jos virta ja into alkaa loppua.

Palkitse itsesi

Mutta jos päätät palkita itsesi, tee se fiksulla tavalla. Eli esimerkiksi älä päätä herkutella laatikollisella donitseja palkintona jokaisesta viikosta, jolloin olet käynyt kolmesti salilla. Esimerkiksi kauneushoidot ja kampaamokäynnit sen sijaan ovat hyvä tapa hemmotella itseään, kun on pitänyt kiinni tavoitteistaan.

Laita itsellesi tavoite

Jos ilmottaudut mukaan vaikka paikalliseen juoksutapahtumaan, auttaa se sinua pitämään kiinni siitä, että liikut tarpeeksi viikon aikana. Töiden tekeminen jonkin tietyn tavoitteen eteen tekee helpommaksi pitää kiinni kuntoilusuunnitelmasta, että ei käy niin, että olet ilmoittautunut vaikka Likkojen Lenkille ja et jaksakaan juosta kuin pienen osan matkasta.

Etsi hauska treeni itsellesi

Pure Wow’n mukaan mnet luovuttavat kuntoilutavoitteidensa kanssa, koska ovat kyllästyneet samaan kuntoiluohjelmaan. Tämän takia kannattaa etsiä tapa liikkua, mistä todella pitää ja nauttii. Kokeile erilaisia ryhmäliikuntatunteja ja kuntoilumuotoja löytääksesi se, joka sinulle sopii parhaiten.

Muista vaihtelu

Vaikka löytäisit sinua tarpeeksi kiinnostavan ja innostavan tavan kuntoilla, on silti todennäköistä, että se alkaa jossain vaiheessa niin sanotusti maistua puulta. Kuntoilutapojen muuttaminen toisinaan pitää kiinnostusta yllä, mutta samalla saatat saada vaihtelua myös siihen, miten harjoitat vartalosi eri osia ja saatat nähdä tuloksia eri tavalla.

Lähde: Pure Wow