Kuntoilulla voi olla positiivinen vaikutus seksihaluihin

Terveyden ja vartalon lisäksi kuntoilun vaikutukset voivat näkyä makuuhuoneen puolella.

Jos olet kuntoillut säännöllisesti, olet saattanut huomata, miten vartalossasi ja mielialassasi on tapahtunut muutoksia. Women’s Healthin mukaan kuntoilulla voi olla myös odottamattomia vaikutuksia, jotka näkyvät seksihaluissasi.

Austinissa sijaitsevan Teksasin yliopiston tutkimus on Women’s Healthin mukaan osoittanut, että kuntoilu lisää premenopausaalisten naisten seksiviettiä niin paljon, että se jopa auttaa niitä naisia, joiden halut ovat laskeneet masennuslääkkeiden käytön takia.

Tutkimuksessa ilmeni, että lyhyet kovan intensiteetin harjoitusrykäisyt johtivat pieneen kasvuun sympaattisen hermoston aktiivisuudessa, saaden veren virtaamaan sukuelinten alueelle ja vaikuttaen masennuslääkkeiden haluja tappavia sivuvaikutuksia vastaan.

Women’s Healthin mukaan kuntoilun vaikutukset painossasi, kehon koostumuksessa ja itsevarmuudessa voivat myös suuresti liittyä siihen. Ball State University -yliopiston sosiaalipsykologian johtaja ja Sex and Psychology -blogin kirjoittaja Justin Lehmiller on siteerannut Duke University -yliopiston tutkimusta, jossa liikalihavuus yhdistettiin seksuaalisiin vaikeuksiin ja alhaisempaan seksiviettiin.

Vaikka et käyttäisi masennuslääkkeitä tai kamppailisi painosi kanssa, voi silti kuntoilu vaikuttaa positiivisesti seksihaluihisi. Teksasin yliopiston vuonna 2010 julkaisema tutkimus mittasi naisten fyysisiä reaktioita eroottisiin elokuviin sen jälkeen, kun he olivat juosseet juoksumatolla, ja juoksumatolla kuntoilleet naisilla havaittiin suurempi genitaalialueen reaktio kuin kontrolliryhmällä, joka ei juossut juoksumatolla.

”Tällaiset löydökset viittaavat siihen, että kuntoilulla on suora vaikutus siihen, kuinka kiihottuneita naisista tulee reaktiona seksuaaliseen ärsykkeeseen”, Lemiller kertoi Women’s Healthille.

Urologi ja naisten seksiaaliterveyden asiantuntija Jennifer R. Bermanin mukaan niin sanotun ”runner’s high:n” vaikutuksista voi olla iloa myös makuuhuoneen puolella.

”Kuntoilu voi vastata verenkierron lisääntymisestä aivoissa ja sukuelinten alueella”, hän sanoi ja lisäsi, että kuntoilun myötä lisääntynyt endorfiinien määrä voi auttaa luomaan tunnetta euforiasta koko vartaloon.

”Mikään terveyttä millä tahansa tavalla parantava asia omaa antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia elementtejä ja se toimii kaikkialla”, Berman totesi.

Koska kuntoilusta on iloa seksielämääkin ajatellen, kannattaa se Women’s Healthin mukaan mieltää uudeksi esileikin lempimuodoksi.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.