Liikunta ja hyvinvointi ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa.

Jaksamisen, voiman, kestävyyden ja painonhallinnan lisäksi treenaamisella on hyvin outoja vaikutuksia kehoon, jotka eivät liity mitenkään sporttiseen kroppaan.

1. Treenaaminen voi parantaa seksitaitojasi

Tutkimusten mukaan säännöllinen fyysinen aktiivisuus edistää kiihottumista. Sen lisäksi urheilulajeista, kuten joogasta voi olla yllättävää hyötyä makuuhuoneessa.

2. Treenaaminen auttaa ehkäisemään monia yleisiä tauteja.

Säännöllisen liikunnan on todettu ehkäisevän muun muassa rintasyöpää, sydänkohtauksia, korkeaa verenpainetta, diabetesta, halvauksia ja verenpainetautia. Ja tämä kaikki luonnollisin keinoin, ilman lääkkeitä!

3. Treenaaminen voi johtaa parempaan palkkaan.

Journal of Labor Researchin tutkimuksen mukaan säännöllisesti treenaavilla oli 9% parempi palkka kuin niillä, jotka ottivat vähän löysemmin. Syytä tähän ei tosin tiedetä.

4. Treenaaminen auttaa sinua nukkumaan kuin lapsi.

Vuonna 2013 tehdyn kyselytutkimuksen mukaan paljon treenaavien unenlaatu oli parempi kuin laiskottelijoiden, vaikka he nukkuivat keskimäärin saman verran.

5. Treenaaminen auttaa krapulaan.

Asiantuntijat toden totta kannustavat hikoilemaan edellisen illan myrkyt pois kehosta. Tätä ei kuitenkaan ehkä suositella aivan maailmanlopun dagen efteristä kärsiville…

6. Treenaaminen vahvistaa parisuhdettasi.

Pariskunnilla, joilla on yhteinen jännittävä harrastus, on enemmän läheisyyttä ja tyytyväisyyden tunnetta suhteessaan. Jännittävä harrastus tarkoittaa tässä kohtaa siis jotain liikuntamuotoa.

7. Treenaaminen karkoittaa rypyt.

Unohda kalliit kasvovoiteet, sillä tutkimuksen mukaan 40-vuotiailla, jotka harrastivat keskiraskasta liikuntaa säännöllisesti vähintään 3 tuntia viikossa, oli samankaltainen ihonkoostumus kuin 20-30-vuotiailla – varsinkin takapuolessaan.

8. Treenaaminen tekee sinusta iloisemman ihmisen.

Liikunta tuottaa endorfiineja, jotka tekevät meidät iloiseksi. Yksinkertaista.

9. Treenaminen auttaa sinua nauttimaan sekä henkilökohtaisesta elämästäsi että työelämästä.

Endorfiinit tekevät iloiseksi, saavat stressaamaan vähemmän ja säännöllisesti treenaavilla koti- ja työelämän välillä tasapainottelu sujuu varmemmin.

10. Treenaaminen kiihdyttää aivojen toimintaa.

18-30-vuotiaana harrastetun aerobisen liikunnan nähdään parantavan kognitiivisia taitoja 25 vuoden päästä. Tämä on sitä kokonaisvaltaista tulevaisuuden turvaamista!

Lähde: Marie Claire