Tutkimus selvitti kuinka paljon sinun pitäisi kuntoilla pohjautuen siihen, kuinka paljon istut päivittäin.

Moni viettää päivittäin paljon aikaa aloillaan istuen, mikä ei ole hyvästä terveytä ajatellen. Tutkimus onkin selvittänyt, kuinka paljon sinun pitäisi kuntoilla sen perusteella, miten paljon istut päivittäin.

Metron mukaan jos istut päivittäin kuusi tuntia, sinun pitäisi kuntoilla vähintään puoli tuntia päivässä. Jos taas istut aloillasi kahdeksan tuntia päivässä, pitäisi liikuntaa olla tunnin verran päivittäin – vähintään.

Lancetissa julkaistua tutkimusta tehneet tutkijat kuitenkin huomauttivat, ettei päivittäistä liikuntamäärää tarvitse liikkua kerralla eikä sen tarvitse olla todella intensiivistä. Metron mukaan ei haittaa, jos jaottelet päivittäisen liikunnan pienempiin osiin pitkin päivää ja voit laskea liikunnaksi kaiken reippaasta kävelystä pilates-tuntiin.

Metron mukaan päivittäisen kuntoiluun tarvitun ajan jakaminen pienempiin osiin on jopa hyvä idea; on aina viisasta varmistaa, että nouset säännöllisin väliajoin ylös, koska mitä pidempään istut, sitä enemmän teet vahinkoa kehollesi.

Vastaavia tuloksia on saatu aiemminkin, ja esimerkiksi aiemmin kerroimme, kuinka istumisesta kannattaa pitää lyhyt tauko pitkin päivää. Tämän tutkimuksen myötä kuitenkin tiedät, kuinka paljon aikaa liikunnalle tarvitset tarkalleen päivittäin vastapainoksi kaikille niille lukuisille tunneille, jotka vietät istuen tietokoneen ääressä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Metro