Haluatko pitää painosi kurissa? Tämä tapa on salitreeniä tehokkaampi

Vaikutukset olivat vahvat etenkin naisten kohdalla.

Jos salilla hikoilu ei ole sinun juttusi, tuo tutkimus sinulle hyviä uutisia; säännölliset reippaat kävelylenkit ovat tehokkaampia pitämään painon kurissa.

Säännöllisesti yli 30 minuutin kävelyillä käyneillä oli tutkimuksen mukaan alhaisempi painoindeksi ja pienempi vyötärön ympärysmitta kuin heillä, jotka kuntoilivat tarmokkaammin esimerkiksi juoksemalla, pyöräilemällä tai käymällä salilla. Vaikutukset olivat erityisen vahvat naisten kohdalla sekä yli 50-vuotiailla miehillä ja naisilla.

”Osoitimme, että reipasta tai nopeaa vauhtia kävelevillä henkilöillä on todennäköisemmin matalampi painoindeksi verrattuna heihin, jotka harrastavat toisenlaista liikuntaa”, tutkimusta johtanut tohtori Grace Lordan kommentoi.

Tutkimus suosittelee kampanjaa mainostamaan kävelyn terveysvaikutuksia tapana toimia liikalihavuutta vastaan. Lordan kirjoitti Risk Analysis -journalissa, että reippaan kävelyn suositteleminen ihmisille on halpa ja helppo toimintavaihtoehto.

”Kävelemisessä ei ole rahallisia kustannuksia, joten on erittäin todennäköistä, että sen hyödyt ovat suuremmat kuin kulut. On myös osoitettu, että käveleminen on kytköksissä parempaan fyysiseen sekä henkiseen terveyteen”, Lordan totesi.

”Niinpä simppeli menettelytapa kuin ”jokaisella askeleella on väliä” voi olla askel hillitsemään nousevia liikalihavuuslukemia ja hyödyllistä muihin terveysvaivoihin”, hän päätti.

Tutkimusta varten London School of Economics and Political Science -yliopiston tutkijat analysoivat tietoja siitä, kuinka paljon ihmiset kuntoilevat. Tiedot saatiin vuosittaisesta Health Survey for England -kyselystä vuosien 1999 ja 2012 väliltä.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.