4 yllättävää kuntoilumuotoa, joista on iloa seksielämällesikin – muista kuitenkin yksi tärkeä seikka

Itsevarmuus, intiimiys ja turvalliseksi koettu olo ovat yleensä hyvän seksin salaisuus, mutta hyvästä kunnostakaan ei ole haittaa.

Liikunnalla on tärkeä rooli hyvinvoinnin kannalta, mutta se voi tehdä ihmeitä myös seksielämälle. Tietyistä kuntoilumuodoista voi olla terveyden ylläpitämisen lisäksi erityistä iloa seksuaalisen suorituksen kannalta; eli toisin sanoen ne voivat tehdä sinusta paremman lakanoiden välissä, kertoo Metro.

Tohtori Myles Sparin mukaan kunto on olennainen elementti seksuaalisen terveyden sekä suorituksen parantamisessa sekä se voi tehostaa jopa seksihaluja. Miesten hyvinvointiin erikoistunut tohtori listasi Metrolle kuntoilumuotoja, jotka tekevät hyvää seksielämällekin, ja suomensimme hänen neuvonsa alle.

Painonnosto

Sparin mukaan tutkimuksissa on osoitettu, että painonnosto parantaa seksihaluja kannustamalla elimistöä tuottamaan enemmän testosteronia.

”Koska terveet testosteronitasot ovat kytköksissä seksihaluihin, voivat testosteronin määrää nostavat kuntoharjoitukset myös nostaa seksihalujasi”, Spar toteaa.

Painonnosto toki myös vahvistaa kroppaa ja sillä voi olla psykologisia vaikutuksia. Metron mukaan tutkimuksissa on todettu, että vahvuus ja painonnosto auttavat lisäämään itsevarmuutta – ja mikäpä olisi seksikkäämpää kuin itsevarma ihminen?

HIIT-treeni

Sparin mukaan HIIT, eli high intensity interval trainin, kovatehoinen intervalliharjoittelu, on yksi tehokkaimpia treenimuotoja rasvan polttamiseksi ja se voi myös tehostaa libidoa.

”Intensiiviset treenit, kuten HIIT, ovat mainio tapa päästellä höyryjä, koska se laskee stressihormoni kortisolin määrää elimistössä”, Spar selittää.

Kohonneet kortisolin määrät voivat laskea testosteronin määrää ja näin vaikuttaa seksihaluihin. Stressin pitäminen aisoissa voikin olla tärkeää seksihalujen ylläpitämisen kannalta.

Jooga

Monet jooga-asennot voivat vaikuttaa positiivisesti mielialasi lisäksi siihen, miten jaksat ja suoriudut lakanoiden välissä. Esimerkiksi kissa-lehmä-yhdistelmä pidentää selkärankaa ja auttaa avaamaan lantiota, mikä voi tehostaa orgasmeja – voit lukea lisää seksielämää hyödyttävistä jooga-asennoista aiemmin julkaistusta artikkelista täällä.

Miehetkin voivat hyötyä joogasta. Metron mukaan vuonna 2010 julkaistu tutkimus osoitti, että jooga parantaa miesten kaikkia seksitoimintoja haluista suoritukseen ja erektiosta laukeamisen kontrollointiin.

Uiminen

”Haluatko parantaa kestävyyttäsi, kehittää lihaksiasi ja saada kunnon cardiotreenin? Mene uimaan”, Spar suosittelee.

Sparin mukaan säännöllisen uimisen hyödyt kunnolle voivat todella olla hyödyksi makuuhuoneen puolella.

Harvardin yliopiston tutkimuksessa, johon osallistui 160 uimaria, kuusikymppisillä osallistujilla oli tavallisiin, uimattomiin nelikymppisiin verrattavissa olevat seksielämät”, Spar kertoo.

Metron mukaan tutkimuksissa on myös ilmennyt, että uiminen on hyvä kuntoilumuoto lantionpohjan lihasten kannalta ja jos ne ovat kunnossa, voi se tehdä seksikokemuksesta nautinnollisemman. Uiminen lisäksi lisää seksihaluja vähentämällä stressiä.

Muista lepo

Kaiken kuntoilun keskellä Spar kehottaa muistamaan levätä. Liikuntaa voi harrastaa liikaakin ja liian ahkera ja ankara kuntoilu voi osua omaan nilkkaan vähentäesn seksihaluja.

”Älä jätä lepopäiviä väliin”, Spar painottaa.

Lepääminen ja oman kehon kuunteleminen ei ole koskaan ollut niin tärkeää kuin nyt. Korona-ajan myötä jokainen kohtaa stressiä, joten muista antaa itsellesi aikaa ja lepoa sekä olla armollinen, jos rasittava treeni ei innosta.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.