Nämä vinkit voivat auttaa, jos kylmät jalat ja kädet vaivaavat.

Kylmät kädet voivat säpsäytää, kun kättelet toista ihmistä ja kylmät jalat voivat säikäyttää kumppanin, kun kömmit hänen viereen lämpimän peiton alle. Moni on saattanut syyttää tästä huonoa verenkiertoa, mutta Pure Wow’n mukaan asia on todellisuudessa tätä monivivahteisempi.

Stanfordin yliopiston interventionaalisen kardiologi Chirag Chauhanin mukaan kylmät kädet eivät yleensä ole osoitus huonosta verenkierrosta, vaan mikroverenkierrosta. Kun kätesi ja jalkasi ovat kylmät, on syynä todennäköisesti pienten verisuonien kutistuminen, mikä on yleensä harmitonta, mutta voi myös olla oire jostakin vakavammasta, joten siitä kannattaa mainita lääkärille.

Jotta kätesi ja jalkasi eivät tuntuisi niin kylmältä, voit kokeilla olisiko erilaisista tavoista apua. Alla on 6 vinkkiä.

Liiku enemmän

Istuminen pitkään, etenkin kylmässä huoneessa, ei ole sinulle avuksi, kun taas säännöllinen liikkuminen on aina hyväksi.

Pukeudu oikein

Saatat Pure Wow’n mukaan tarvita useamman vaatekerroksen kuin muut. Voi tuntua hassulta käyttää hanskoja, kun muut ovat pukeutuneet vain farkkutakkeihin, mutta jos se tarkoittaa sitä, ettet joudu sulattamaan käsiäsi myöhemmin, on se se sen arvoista. Kiinnitä huomiota myös kenkiin, sillä liian tiukat kengät voivat rajoittaa verenkiertoa lisää.

Minimoi äkilliset lämpötilan muutokset

Vaikka kevät on jo alkanut ja pahimmat pakkaspäivät ovat takana, lämpimästä kylmään voi siirtyminen voi vaikuttaa. Kesällä siirtyminen hellepäivästä tehokkaasti ilmastoituun huoneeseen voi jo tehdä käsistä kylmät. Tätä on tietysti mahdoton välttää kokonaan, mutta vaikutusta voi heikentää pitämällä taskullista neuletta valmiina, jos tarve vaatii. Voit myös käyttää käsineitä, kun otat jotain pois pakastamisesta.

Älä tupakoi

Tupakoinnilla on suoraan negatiivinen vaikutus verenkiertoon eikä vain mikroverenkierron osalta, vaan sillä voi olla myös vakavampia haittavaikutuksia. Tämä voi siis olla vain yksi syy lisää tumpata tupakka lopullisesti.

Lämmittele nopeasti

Jos huomaat sormiesi muuttuvan valkoiseksi, on parasta Pure Wow’n mukaan pysäyttää kylmäksi muuttuminen alkuunsa. Käytä käsiäsi esimerkiksi lämpimässä vedessä (ei kuumassa) tai jos vettä ei ole saatavilla, laita kädet lämpimään paikkaan, kuten kainaloihin.

Käy hieronnassa

Pure Wow’n mukaan tästä on alkutekijöissä olevia tutkimuksia, joissa on löydetty positiivisia vaikutuksia hierontaan liittyen. Varaa siis aika hierontaan ja saat samalla hieman hemmoteltua itseäsi.

Lähde: Pure Wow