Tällainen kuntoilumuoto sopii sinulle parhaiten luonteesi perusteella

Kuntoilumuodoissa on vara, mistä valita, mutta luonteesesi sopivin tapa treenata voi tehdä kuntoilusta pysyvän osan elämääsi.

Kuntoilun ja treenaamisenkin saralla on omat muotivillityksensä, joihin monet lähtevät mukaan ja pian kyllästyvät, eikä siitä tulekaan pysyvä harrastus. Women’s Healthin mukaan löytämällä sinun omaan ainutlaatuiseen persoonaan ja luonteeseen sopivan liikuntamuodon tilanteen voi kuitenkin muuttaa ja kuntoilu voi tulla jäädäkseen osaksi elämääsi.

”Kun tiedät, mikä motivoi sinua ja minkä tekemisestä todella nautit ja miten luonteesi vaikuttaa kuntoilutapoihisi, auttaa se luomaan pysyviä muutoksia omiin tapoihin, jotta pidät kiinni kuntoilutyylistä”, Jessica Matthews, personal trainer ja terveys- ja fitness-koulutuksen kokeneempi neuvonantaja Ameciran Council on Exercisesta kertoi.

Minkälainen kuntoilumuoto sinulle sitten sopisi? Lue siitä lisää alta:

Jos kyllästyt helposti…

Sekoita kuntoilua. Matthewsin mukaan etsit hauskuutta, joten lähde mukaan johonkin todella hauskaan ryhmäliikuntatuntiin, kuten ilmajoogaan. Seuraavana päivänä voit kokeilla taas jotain toisenlaista. Liittymällä kuntokeskuksen jäseneksi, missä on valittavana erilaisia tunteja, voit valita ja vaihdella oman fiiliksesi mukaan erilaisia tunteja.

Jos olet A-tyypin ihminen…

Ilmoittaudu esimerkiksi juoksutapahtumaan.

”Sinä nautit tavoitteiden asettamisesta ja saavuttamisesta”, Matthews sanoi.

Luonnostaan kilpailunhaluisena sinun täytyy tavoitella jotakin ja nähdä tuloksia, joten ilmoittaudu juoksemaan jossakin tapahtumassa ja käytä sitä motivoimaan itseäsi. Se voi olla vaikkapa puolimaraton, maraton tai esimerkiksi kesällä (väri)estejuoksu.

Jos olet analyyttinen…

Silloin sinun kannattaa hankkia oma personal trainer. Women’s Healthin mukaan olet luultavasti A-tyyppiä, mutta tämän toinen puoli on into saada tietää asioita.

”Nämä ihmiset haluavat kaikki yksityiskohdat ennen kuin tekevät päätöksen”, Matthews sanoi.

Paras vaihtoehto silloin on hankkia personal trainer, joka voi kertoa sinulle, miksi kannattaa tarttua kahvakuulaan yhtenä päivänä ja mennä pitkälle lenkille seuraavana.

Jos ajattelet liikaa…

Kokeile korkean intensiteetin ja energian omaavaa kuntoilumuotoa, kuten Crossfittia.

”Tarvitset treenin, joka on sinulle tauko päivittäisestä elämästä ja auttaa sinua henkisesti vaientamaan itsesi”, Matthews kertoi.

Crossfit voi olla täydellinen vaihtoehto, koska se saa sinut tekemään töitä todella kovasti ja samalla tarjoaa rakenteen, kuten ryhmäliikuntatunnitkin.

Jos olet introvertti…

Jos olet luonteeltasi sisääpäin kääntynyt, on yksin kuntoileminen silloin Women’s Healthin mukaan sinulle sopivin – kaikille äänekkäät ryhmäliikuntatunnit eivät sovi ja se on ihan okei. Sinulle voi sopia kotioloissakin tehty treeni, jossa toistat ohjeita videolta tai sitten salilla omaan tahtiin tehty treeni tai vaikka vain kuntopyörän polkeminen.

”Introverteillä on usein todella rationaaliset, tutkimukseen keskittyvät aivot. Haluat tehdä asiat itsekseen, mutta samalla varmistaa, että teet jotain, mikä todella toimii”, Matthews sanoi.

Jos olet ekstrovertti…

Suuntaa ryhmäliikuntatunnille. Jos nautit ihmisten seurassa olemisesta, menestyt Matthewsin mukaan ryhmäliikuntatunneilta saatavan sosiaalisen tuen ja toveruuden avulla. Olipa kyse sitten menevästä zumbasta tai rauhoittavasta joogasta, kaikki toimii sinulle – ja se on hyvä asia.

”Samankaltaisten ihmisten seurassa oleminen ja sosiaalisen tuen saaminen voi olla tärkeässä roolissa siinä, että pidät yllä valitsemaasi kuntoilumuota”, Matthews kertoi.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.