Syötkö vain banaania aamupalaksi? Asiantuntijan mukaan ei kannattaisi

Pelkän banaanin popsiminen aamiaiseksi ei ole niin hyvä idea kuin voisi kuvitella.

Banaaneilla on hyvä maine, koska niissä on paljon kaliumia, kuitua ja magnesiumia, mutta tästä huolimatta banaani ei ole aamupalana kovin hyvä vaihtoehto.

”Banaanit vaikuttavat täydelliseltä nappaa mukaan ja lähde -vaihtoehdolta aamuihin, mutta lähemmin tarkasteltuna selviää, että pelkän banaanin syöminen ei ole paras vaihtoehto, koska neljännes siitä on sokeria ja ne ovat kohtalaisesti happamia”, AlkaMind-ruokavalion kehittänyt tohtori Daryl Gioffre kertoi Byrdielle.

Gioffren mukaan jos aamupalaksi aiotun banaanin syömistä ei tasapainota terveellisellä rasvalla, monet banaanin hyödyt menevät hukkaan, kun taas verensokeri ja happamuustasot kokevat nousupiikin. Kohtalaisen happamuutensa takia banaanin voimin ei pärjää lounasaikaan asti.

”Banaani antaa sinulle nopean ”boostin”, mutta pian olet väsynyt ja nälkäinen”, hän sanoi.

Byrdien mukaan tuntemus pelkän banaanin syömisen jälkeen voikin olla samanlainen kuin sillon, kun olet syönyt paljon sokeria.

”Kun sokeria nautitaan missä tahansa muodossa, se käy läpi käymisprosessin kuin olut ja viini ja muuttuu hapoksi ja alkoholiksi kehossasi. Tämä tukkii ruoansulatuselimistösi”, Gioffre selitti.

Jos haluat tuntea olosi energiseksi, hallita painoasi ja pitää mielihalut kurissa, ei Gioffren mukaan kannata syödä banaaneja yksinään eikä koskaan aterian jälkeen, koska se johtaa piikkiin verensokerissa ja johtaa mielihaluihin, väsymykseen ja muuhun.

Banaaneista ei tietysti kannata luopua täysin, vaan Gioffren mukaan ne kannattaa yhdistää terveelliseen rasvaan, mausteisiin ja/tai yrtteihin, jotka neutralisoivat happoja, hidastavat sokerin metaboloitumista ja estävät insuliinitason piikkiä. Hänen suosikkejaan ovat esimerkiksi kookosöljy, raaka manteli- tai kookosvoi, chia-siemenet ja kurkuma.

”Koska banaanit ovat happammia, sinun täytyy neutralisoida happamuus saadaksesi kaliumin, kuidun ja magnesiumin hyödyt ilman ”sokerihumalaa””, Gioffre vinkkasi

Byrdien mukaan tämä johtaakin tasapainoisempaan aamupalaan, joka auttaa pysymään energisenä ilman puolen päivän aikaan iskeviä mielihaluja.

Lähde: Byrdie


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.