Seuraa kuukautiskiertoasi tarkoin – kiität siitä jälkikäteen näiden syiden takia

Tieto on voimaa, joka voi auttaa mm. pysymään terveempänä. Siksi on hyvä olla tietoinen myös oman kuukautiskierron tapahtumista.

Kun seuraat tarkoin, mitä kuukautiskiertosi aikana tapahtuu ja kuinka pitkä kiertosi on, hyödyt siitä sekä henkisen että fyysisen terveytesi kannalta. Tästä tärkeästä asiasta kerrotaan The List-sivustolla. Siellä kerrotaan kuinka kuukautiskierron aikana käydään läpi sykli, jossa jokainen hormoni otetaan huomioon. Silloin on helpompi suunnitella oma aikataulu sellaiseksi, että kierron aikana tapahtuvat oireet eivät häiritse minkään tärkeiden asioiden hoitamista.

Käytä apuna kuukautiskierron seurantasovelluksia

Kierron seuraamisesta on tietysti hyötyä, jos on tarkoitus tulla raskaaksi tai välttää raskautta. Mutta seuraaminen auttaa myös terveyteen liittyvissä asioissa. Kannattaa käyttää tässä apuna seurantasovelluksia, joihin voit merkitä ylös oireita ja mielialaasi liittyviä asioita, joita koet kierron eri vaiheissa. Nämä tiedot yhdessä tarkkojen kuukautisten alkamis- ja päättymispäivien kanssa voivat antaa sinulle selkeän kuvan siitä, mitä kehossasi tapahtuu.

Jos huomaat, että kuukautiskierron kestossa tapahtuu muutoksia, voi se viitata esimerkiksi endometrioosiin, lantiossa oleviin tulehduksiin tai jossakin muualla olevaan tulehdukseen. Jos et ole seurannut kiertoasi ja sitä mitä kehossasi on tapahtunut edellisen kuukauden aikana, et saa hyödynnettyä näitä tärkeitä tietoja, jos oirehdit jollakin tavalla.  

Tiettyinä aikoina kierrossa unenlaatu on normaalia huonompaa

Se, että saat nukuttua hyvin, on erittäin tärkeää, jotta pysyt terveenä sekä henkisesti että fyysisesti. Ovulaation jälkeen ruumiinlämpö nousee muutaman päivän ajaksi. Se voi vaikuttaa unenlaatuun, jolloin uni voi olla katkonaista. Mutta lämpötila voi nousta myös kuukautisten aikaan, jolloin on yleensä muitakin ikäviä oireita, ja uni on entistä huonolaatuisempaa. Silloin voi olla esimerkiksi turvotusta ja kipuja. Siksi ei kannata sopia näiden uneliaiden päivien ajaksi mitään tärkeitä tapaamisia tai harrastaa rankkaa liikuntaa.

Näiden viikkojen aikana saat voimakkaita orgasmeja

Sen lisäksi, että hyödyt kierron seuraamisesta monilla terveyteen liittyvillä tavoilla, se voi myös parantaa sukupuolielämääsi. Kiertoviikoilla 2 ja 3 testosteroni- ja estrogeenitasot ovat nousussa. Se on aika, jolloin naisten on helpompi saavuttaa voimakkaita orgasmeja. Siksi näiden viikkojen ajaksi kannattaa järjestää kumppanin kanssa kahdenkeskistä aikaa.

Lähde: The List


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.