Rasva palamaan: Uusi kokeellinen laihdutuslääke kiihdyttäisi aineenvaihduntaa

Valkoista rasvaa kehittyy, kun syöt liikaa rasvaisia ruokia, kun taas ruskea rasva voi jopa polttaa valkoista rasvaa pois.

Glamour kertoo tutkijoiden nyt kehitelleen lääkkeen, joka voisi antaa ruskealle rasvalle lisätehoa. Tämä taas vuorostaan voisi auttaa laihtumaan.

Houston Methodist Research Instituten uudessa tutkimuksessa satoihin ylipainoisin hiiriin ruiskutettiin GC-1:tä, kokeellista lääkettä, joka aktivoi aineenvaihdunnan säännöstelyyn vaikuttavien kilpirauhashormonien reseptorit. Kilpirauhashormonireseptorit voivat auttaa muuttamaan kaloreita ja rasvaa lämmöksi.

Glamourin mukaan tutkijat saivat selville, että geneettisesti ylipainoiset hiiret menetivät yli 50 prosenttia rasvamassastaan noin kahdessa viikossa. Hiiret vaikuttivat kokevan myös antidiabeettisia vaikutuksia sekä niiden insuliiniherkkyys parantui.

”GC-1 lisää aineenvaihduntaa merkittävästi, olennaisesti muuntaen valkoista rasvaa, joka säilöö ylimääräisiä kaloreita ja liittyy ylipainoon ja aineenvaihduntasairauteen, kaloreita polttavan ruskean rasvan kaltaiseksi”, tutkimusta tehnyt Kevin Phillips kommentoi.

GC-1:tä ei ole Glamourin mukaan testattu vielä ihmisillä ja lisätutkimuksia tehdään enemmän. Aiemmat tutkimukset ovat väittäneet kylmien lämpötilojen voivan tehostaa ruskean rasvan aktivoitumista, ja Glamourin mukaan onkin mielenkiintoista nähdä, mitä kokeellisen lääkkeen kanssa tapahtuu.

Lähde: Glamour


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.