Jos haluat pudottaa kiloja päästäksesi terveelliseen painoon, voi aikainen herätys olla tarpeen.

Kuntoileminen aamulla ennen kuin syö aamupalan polttaa enemmän rasvaa kuin jos söisit ennen kuntoilua. Tämä selviää Bathin ja Birminghamin yliopistojen uunituoreesta tutkimuksesta, joka julkaistiin lokakuun puolivälissä.

Ennen aamupalaa kuntoilleet osallistujat polttivat kaksi kertaa enemmän rasvaa kuin he, jotka söivät ensin aamupalan. Kuusi viikkoa kestäneeseen tutkimukseen osallistui 30 liikalihavaa tai ylipainoista miestä.

Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan tämän selitys on melko simppeli: kuntoilu ilman ”polttoainetta” pakottaa kehon turvautumaan jo varastoituihin hiilihydraatteihin ja kun ne loppuvat, on vuorossa rasvasolut. Lisäksi aamupalan jättäminen väliin ennen kuntoilua sai miesten lihakset reagoivammaksi insuliiniin, joten se vähensi myös diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä.

”Ennen aamupalaa kuntoillut ryhmä lisäsi kykyään reagoida insuliiniin, mikä on vielä enemmän merkittävää, kun otetaan huomioon se, että molemmat kuntoilevat ryhmät menettivät saman verran painoa ja saivat saman verran lisää kuntoa”, apulaisprofessori Javier Gonzalez Bathin yliopiston terveyden laitokselta kertoi.

”Ainoa ero oli ruoan nauttimisen ajoitus”, hän lisäsi.

Jos siis haluat saada rasvan palamaan, saattaa olla hyvä ajatus kokeilla kuntoilua tyhjällä vatsalla, mutta huolehtia kuntoilun jälkeen terveellisestä, tasapainoisesta aamupalasta. Metron mukaan kroppa tarvitsee hiilihydraatteja ja proteiineja auttaakseen lihaksia toipumaan ja hyvän aterian syöminen kuntoilun jälkeen on tärkeää pitkäaikaisen edistyksen kannalta.

Kannattaa myös muistaa huolehtia, että on hyvin nesteytetty ennen aamuista kuntoilua ja jos päätät kuntoilla tyhjällä vatsalla, valitse sinulle sopiva ja riittävän kevyt kuntoilumuoto, koska liian rankka kuntoilu tyhjällä vatsalla voi tehdä olon heikoksi.

Voit tutustua Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism -julkaisussa ilmestyneeseen tutkimukseen tarkemmin täällä ja itse tutkimusartikkelin löydät täältä.

Lähde: Metro