Itkeminen voi auttaa pudottamaan painoa

Itkeminen voi parantaa oloa ja myös auttaa kilojen karistamisessa.

Toisinaan kunnon itkut ovat tarpeen omaa henkistä hyvinvointia ajatellen. Kyynelten vuodattamisella on myös toinen, yllättäväkin vaikutus: itkeminen voi auttaa laihtumaan.

Johtavan stressiasiantuntija Pete Sulackin mukaan emotionaalisesti latautunut itkutuokio voi auttaa karistamaan kiloja. Tämä johtuu siitä, että kyynelissä on stressihormoneja, joita keho tuottaa runsaan stressin alaisena.

Yksi näistä hormoneista on kortikotropiini. Sulackin mukaan siitä eroon pääseminen alentaa kehon kortisolitasoja.

Yahoo!:n mukaan kortisoli on stressihormoni, joka voi saada olon tuntumaan ahdistuneelta ja hätääntyneeltä sekä saada kehon pitämään tiukasti kiinni vatsarasvasta. Näin ollen alentamalla kortisolitasoja itkemisen avulla, voit tuntea olosi paremmaksi sekä laihduttaminen voi helpottua.

Krokotiilin kyynelten vuodattaminen ei kuitenkaan auta. Minnesotassa tehdyssä tutkimuksessa tohtori William H. Frey paljasti, että vain emotionaalisesti aiheutetut kyyneleet sisältävät stressihormoneja toisin kuin esimerkiksi silmän ärtymisestä tai sipulin pilkkomisesta aiheutuvat kyyneleet.

Frey selvitti myös parhaan ajankohdan itkemiselle, mikä on illalla kello 19 ja 22 välillä, milloin ihmiset todennäköisimmin ovat kumppaninsa seurassa katsomassa televisiota tai elokuvaa.

Auttaako kunnon itkutuokio parantamaan sinun oloasi? Kommentoi alla!

Lähde: Yahoo!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.