Kahdessa eri tutkimuksessa on löydetty uusia terveyshyötyjä suklaasta.

Suklaassa ja siinä olevissa yhdisteissä on havaittu erilaisia terveyshyötyjä. Tuoreet tutkimukset ovat paljastaneet pari sellaista lisää: suklaasta voi olla apua tupakoinnin lopettamisessa sekä kuulon pitämisessä hyvänä.

Metro kertoo, että Pittsburghin yliopiston tutkimuksessa on löydetty uusi tapa vastustaa halua tupakoida. Tutkimuksen mukaan miellyttävien tuoksujen haistaminen voi laskea halua tupakoida ja näiden tuoksujen joukkoon kuuluu muun muassa vanilja, piparminttu – ja suklaa.

Tutkimuksessa selvisi, että tupakoijat, jotka eivät edes yrittäneet lopettaa, havaitsivat tupakoinnin tarpeen voimakkuuden laskevan 23 prosenttia, kun he pystyivät hengittämään sisään lempituoksunsa hajua. Tämä vertautui 14 prosentin laskuun ihmisillä, jotka haistoivat tupakkaa tai neutraalia tuoksua.

Tutkimusta johtanut tohtori Michael Sayette kommentoi, että uusia tapoja tupakoinnin lopettamiseen tarvitaan, jotta voidaan auttaa miljoonia ihmisiä, jotka haluavat lopettaa, mutta eivät pysty siihen.

”Miellyttävien tuoksujen käyttäminen tupakointitavan häiritsemiseksi tarjoaisi erilaisen ja uuden tavan vähentää himoa tupakoida ja tuloksemme varten ovat lupaavia”, Sayette sanoi.

Metron mukaan tutkijat totesivat, että noin puolet tupakoinnin lopettamisista yrittäneistä sortuu kahden viikon sisään. Vain neljä prosenttia heistä, jotka lopettivat tupakoinnin seinään, onnistuivat pitämään tästä kiinni vuotta myöhemmin.

Tutkimuksessa 232 tupakoijaa haistoi ja arvioi erilaisia miellyttäviä tuoksuja sekä epämiellyttäviä tuoksuja, suosimaansa tupakkaa sekä yhtä neutraalia tuoksua. Tulokset viittaavat siihen, että nämä tuoksut voivat vaikuttaa positiivisesti yksilön kykyyn lopettaa tupakointi, vaikka tutkijat myöntävätkin, että syy tälle on epäselvä.

Tohtori Sayette huomautti, että lisätutkimuksia tarvitaan, jotta nähdään voiko tämä tapa olla käytännöllinen itsestään tai yhdessä muiden lähestymistapojen kanssa tupakoinnin lopettamiseen liittyen. Voit tutustua tähän tutkimukseen lisää täällä.

Toisessa tutkimuksessa on sen sijaan havaittu, että suklaa voi auttaa suojaamaan keski-ikäisiä kuulon heikkenemiseltä. Daily Mailin mukaan eteläkorealaisessa tutkimuksessa kuulon heikkeneminen oli vähäisempää niiden 40-64-vuotiaiden keskuudessa, ketkä söivät suklaata, kuin heilä, jotka eivät syöneet suklaata.

Nutrients-journalissa julkaistussa tutkimuksessa tutkijat totesivat, että kaakaosta löytyvillä polyfenoleilla on voimakkaita antioksidanttisia sekä anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat suojata kuuloa vaurioilta.

Tutkimukseen osalistui 3 575 keski-ikäistä henkilöä, joille tehtiin kuulokokeita ennen kuin heitä haastateltiin siitä, kuinka he kuluttivat suklaata. Tutkijat saivat selville, että kuulon heikkeneminen oli selvästi vähäisempää suklaata syövillä henkilöillä (26,8%) kuin heillä, jotka eivät syöneet suklaata (36%).

Aiemmin olemme kertoneet, että tutkimuksissa on todettu suklaan päivittäisen syömisen voivan olla hyvästä terveydelle sekä aivoille. Kolme suklaapatukkaa kuukaudessa sen sijaan voi tehdä hyvää sydämelle.

Suklaan kanssa kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus, sillä suklaasyötävissä voi olla paljon sokeria. Suklaassa onkin hyvä suosio tummaa suklaata ja mielellään sellaista, jossa on mahdollisimman vähän sokeria.

Lähteet: Metro, Daily Mail


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.