Kolme suklaapatukkaa kuukaudessa voi tehdä hyvää sydämelle – voi vähentää sydämen vajaatoiminnan riskiä

Salaisuus voi tutkijoiden mukaan olla suklaan luonnollisissa yhdisteissä, mutta päivittäinen herkuttelu ei tee hyvää.

Suklaalla herkuttelu – kohtuus mielessä pitäen – voi tutkimuksen mukaan tehdä hyvää sydämelle, kertoo The Telegraph. Tutkijat saivat selville, että jopa kolme suklaapatukkaa kuukaudessa syövillä henkilöillä oli 13 prosenttia alhaisempi riskiä sydämen vajaatoimintaan verrattuna heihin, jotka eivät syöneet niitä ollenkaan.

Tutkijoiden mukaan kaakaossa olevat luonnolliset yhdisteet, flavonoidit, voivat tehostaa verisuonien terveyttä ja auttaa vähentämään inflammaatiota. Liiallinen suklaalla herkuttelu ei kuitenkaan kannata, sillä päivittäin suklaata syöneillä riskiä sydämen vajaatoimintaan kasvoi 17 prosenttia.

”Uskon, että suklaa on tärkeä lähde flavonoideille, jotka liittyvät inflammaation vähentämiseen ja hyvän kolesterolin lisäämiseen”, päätutkija Chayakrit Krittanawong sanoi.

”Ennenkaikkea flavonoidit voivat lisätä typpioksidia (kaasu, joka laajentaa verisuonia, auttaen verenkierrossa)”, hän jatkoi.

”Suklaassa voi kuitenkin olla paljon tyydyttyneitä rasvoja. Sanoisin, että kohtuullinen tumman suklaan nauttiminen on hyvästä terveydelle”, Krittanawong kertoi.

Kaakaoon yhdistetty terveysvaikutuksia

The Telegraphin mukaan tutkimus esiteltiin Saksassa European Society of Cardiology -konferenssissa. Tutkimuksessa käytettiin viittä tutkimusta, joihin osallistui yli 575 000 ihmistä, ja tutkijoiden mukaan lisäkokeet ovat tarpeen.

British Heart Foundationin vanhempi ravitsemusterapeutti Victoria Taylor totesi The Telegraphille, että kaakaoon on yhdistetty erilaisia terveysvaikutuksia.

”Tämä laajamittainen analyysi viittaa siihen, että kohtuullinen määrä suklaata voi suojella sydämen vajaatoiminnalta, mutta liika on haitaksi”, hän sanoi.

”Jos olet perso makealle, tee siitä satunnainen pieni herkku ja suosi tummaa suklaata, jossa on eniten kaakaota”, Taylor neuvoi.

Lähde: The Telegraph


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.