Suklaan ystävät iloitkaa! Säännöllinen suklaan syöminen voi olla hyväksi aivoille

Suklaa voi auttaa suojaamaan kognitiivisia toimintoja normaalilta, ikääntymiseen liittyvältä heikentymiseltä.

Suklaan ystäville on tiedossa hyviä uutisia, sillä tutkimus kertoo suklaan syömisen voivan olla hyväksi aivoille. Telegraphin mukaan tutkimus on selvittänyt, että säännöllinen suklaan syöminen on yhteydessä parempiin kognitiivisiin toimintoihin.

Appetite-journalissa julkaistua tutkimusta varten tutkijat perehtyivät aiemman tutkimuksen keräämiin tietoihin 968 henkilön ruokavaliosta ja sydän- ja verisuonitautien riskitekijöistä. Iältään 23-98-vuotiaat osallistujat saivat myös tehtäväkseen joukon testejä, jotka oli suunniteltu mittaamaan kognitiivisia toimintoja.

Telegraphin mukaan säännöllisempi suklaan syöminen oli merkittävästi kytköksissä parempaan suoritukseen testeissä muun muassa työmuistin ja abstraktin järkeilyn suhteen. Tutkijat väittävätkin, että säännöllinen suklaan syöminen voi auttaa suojaamaan kognitiivisia toimintoja normaalilta, ikääntymiseen liittyvältä heikentymiseltä.

Toisissa tutkimuksissa suklaan on havaittu olevan hyvästä sydämelle ja verenkierrolle, vähentävän halvausriskiä, alentaen kolesterolia ja suojaten ihoa auringon vahingoilta.

Lähde: Telegraph


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.