Vältä näitä tapoja, jotka tekevät hallaa treenillesi

Tee treenistäsi parempaa näillä vinkeillä.

Joillain tavoillasi, joita teet ennen ja jälkeen treenisi, voi olla huono vaikutus itse suoritukseen. Näiden yllättävien asioiden tekeminen tekee hallaa treenille joogasta kuntosaliharjoitteluun, joten kitke ne tavoistasi.

Vältä näitä tapoja, jotka tekevät hallaa treenillesi:

1. Hien pyyhkiminen hotjoogan jälkeen.

Hotjoogan ja bikramjoogan aikana joogasali voi muistuttaa lähinnä saunaa, ja hiki virtaa tuntien aikana taatusti. Hikoilun ohella hien pysyminen iholla kuitenkin viilentää kehoa kuumassa ja kosteassa ympäristössä. Hien pyyhkiminen ei kannata, sillä se itse asiassa lisää hikoilua ja näin ollen keho haihduttaa enemmän vettä, kuin se normaalisti tekisi. Tällöin huonon olon riski on todennäköisempi. Kuivaa hiet siis vasta joogatunnin jälkeen.

2. Alkoholin juominen ennen aerobista treeniä.

Krapulan epäsuotuisat vaikutukset treeniin kestävät jopa vuorokauden. Juhlimista seuraavana päivänä ei siis kannata yrittää hikoilla drinkeistä kertyneitä turhia kaloreita pois kropasta. Aerobisen suorituksen teho myös laskee tutkimusten mukaan 11,4 prosenttia, kun juomisen ja treenin välillä on 24 tuntia tai vähemmän. Mieti siis tarkkaan alkoholinkäyttöä, jos tarkoituksenasi on tehdä tehokas aerobinen treeni seuraavana päivänä.

3. Negatiivinen asenne suoriutumista kohtaan voimaharjoittelun aikana.

Jos et itse usko voimiisi harjoittelun aikana tai ennen harjoittelua, ei niitä myöskään ole. Kaikki syyllistyvät liikaan itsekritiikkiin ja epäuskoisuuteen joskus, mutta etenkin voimaharjoittelussa psyykkisellä puolella on suuri merkitys. Vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan ne voimailijat, jotka eivät uskoneet omaan suoritukseensa todella, pääsivät vain huonoihin tuloksiin, riippumatta siitä, oliko heidän suorituksellaan katsojia vai ei. Älä siis myrkytä ajatuksiasi epäuskolla omiin voimavaroihisi.

4. Juokseminen epämukavissa vaatteissa.

On miellyttävän ja hyvän suorituksen kannalta erittäin tärkeää juosta vaatteissa, jotka on tarkoitettu juoksemiseen. Etenkin niiden vaatteiden, jotka koskettavat suoraa herkkiä ihoalueita, tulisi olla tarkoituksen mukaisista materiaaleista tehtyjä sekä hyvin istuvia. Istuvilla ja laadukkailla urheiluvaatteilla teet suorituksesta paremman, kun sinun ei tarvitse murehtia vääristä materiaaleista johtuvasta hikoilusta, hiertämisestä ja tukaluuden tunteesta.

Lähde: Shape


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.