Kyseisen ruokavalion terveyshyödyistä on puhuttu paljon ja niiden joukkoon voidaan lisätä taas yksi hyöty lisää.

Välimeren ruokavalion noudattamisella on todettu monenlaisia terveysvaikutuksia ja nyt tutkijat ovat todenneet sen voivan auttaa pysymään nuorempana; muun muassa kalaa, vihanneksia ja täysjyvää sisältävä ruokavalio voi hidastaa ikääntymistä.

NU-AGE-projektin tutkimus esiteltiin vasta konferenssissa Bryselissä. Women’s Healthin mukaan tutkimusta varten noin 1 300 vanhempaa aikuista Alankomaista, Iso-Britanniasta, Italiasta, Puolasta ja Ranskasta söivät kustomoitua Välimeren ruokavaliota vuoden ajan.

Tutkijat selvittävät, että välimerellisen ruokavalion tyyppiset syötävät laskivat osallistujien keskuudessa c-reaktiivisen proteiinin (CRP) tasoja, mikä on ikääntymiseen liittyvä inflammatorinen merkkiaine. Tämän lisäksi se laski luukadon määrää osteoporoosia sairastavien osallistujien keskuudessa.

Jos tavoittelet pidempään kestävää nuoruuttaa, voi hyvä ratkaisu olla alkaa syödä kuin olisit lomalla Kreikassa. Women’s Health neuvookin korvaamaan esimerkiksi voin ja margariinin ekstraneitsysoliiviöljyllä, ottamaan enemmän yrttejä käyttöön ruoanlaitossa suolan sijaan, vähentämään mahdollisuuksien mukaan punaista lihaa ja korvaamalla sen siipikarja- ja kalaruoilla sekä nauttimaan paljon vihanneksia.

Välimeren ruokavalion vaikutuksista ikääntymiseen on tutkittu aiemminkin ja kerroimme pari vuotta sitten tutkimuksesta, jonka mukaan sen noudattaminen voi pidentää elinikää. Välimeren ruokavalio voi alentaa myös rintasyöpäriskiä.

Lähde: Women’s Health