Harva supertähti päätyy mainoskasvoksi terveelliselle syötävälle tai juotavalle.

Viihdemaailman tähdet päätyvät usein markkinoimaan ja mainostamaan erilaisia ruoka- ja juomatuotteita, mutta se ei tarkoita sitä, että sinun kannattaisi syödä niitä – julkkiksetkaan eivät välttämättä itse nauti mainostamaansa tuotetta. Tutkimuksen mukaan tälle on myös hyvä syy: ne ovat usein epäterveellisiä.

NYU Langone Medical Centerin tutkijat perehtyivät ruoka- ja juomamainoksiin, joissa oli mukana artisteja Billboardin vuosien 2013 ja 2014 Hot 100 -listoilta. Julkkiksista eniten listoilla esiintyivät Baauer, will.i.am, Justin Timberlake, Maroon 5 ja Britney Spears ja yhteensä mainoksilla oli 313 miljoonaa katselua YouTubessa.

Glamourin mukaan julkkisten mainostamat tuotteet eivät kuitenkaan olleet hyvästä, sillä yksikään ei sisältänyt hedelmiä, vihanneksia tai täysjyvää. Ainoastaan Psyn mainostama Wonderful Pistachio omasi terveelliset ravintoarvot.

Suurin osa mainostetuista tuotteista oli makeisia, pikaruokaa, limsaa tai kevytjuomia. Glamourin mukaan 81 prosenttia tuotteista todettiin köyhäksi ravintoaineiden suhteen käyttäen apuna Nutrient Profile Modelia.

Julkkisten tuotesopimukset ovat pitkään olleet tapa markkinoida ja mainostaa tuotteita ja sosiaalisen median nousun myötä niiden suosio on kasvanut. Julkkisten mainostamiin tuotteisiin kannattaa suhtautua hieman epäillen, mistä tutkimus on hyvä osoitus.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Glamour