Psykologi on kirjassaan esitellyt vinkkejä pienistä muutoksista, joiden avulla paino voi tippua.

Dieetit vaativat paljon tahdonvoimaa, minkä takia niitä voi olla vaikea noudattaa. Cornellin yliopiston psykologin, Brian Wansinkin, mukaan laihtua voi kuitenkin myös niin, ettei sen eteen tarvi tehdä niin paljon töitä.

Newserin mukaan psykologin idea on tehdä helppohoitoisia muutoksia ympäristöösi itsesi sijaan.

”Olemme uudelleen ja uudelleen löytäneet, että pienen muutoksen tekeminen, kuten syömällä pienemmältä lautaselta, johtaa painon putoamiseen hieman ja se laukaisee lisää muutoksia. Vuoden sisällä henkilö on laihtunut 15 kiloa ilman dieettiä”, Wansink kertoi.

Pienemmät lautaset on vain yksi psykologin useista vaihtoehdoista, joita hän on esitellyt kirjassaan Slim by Design: Mindless Eating Solutions for Everyday Life. Muita ehdotuksia ovat muun muassa hankkiutua eroon pussillisesta sipsejä tai murolaatikosta keittiön pöydältä ja korva se hedelmäkulholla.

Newserin mukaan psykologi neuvoo myös välttämään kotiin tulemista keittiön kautta sekä olemaan syömättä työpöydän ääressä töissä. Sen lisäksi yksi toimiva kikka voi olla purukumin pureskelu ruokaostoksilla; purkkaa pureskelleet ostivat 7 prosenttia vähemmän roskaruokaa kuin muut, eräs tutkimus sai selville.

Lähde: Newser

Kommentit

Kommenttia