Tuntuuko joskus, että vaikka teet kaikki treeniin liittyvät asiat ohjeiden mukaan.

Et silti saavuta tuloksia? Vika voi piillä mitättömän tuntuisissa asioissa. Kiinnitä näihin asioihin huomiota treenatessasi, niin saatat nähdä kehitystä nopeammin kuin uskotkaan.

Näitä treenitapoja noudattamalla pääset kuntoon nopeammin:

1. Älä pelkää puskea itseäsi kovempiin suorituksiin.

Anna itsestäsi kaikkesi, kun teet treeniä. Keskity suorituksen intensiivisyyteen. Esimerkiksi lyhytkestoiset HIIT-tyyppiset treenit ovat tehokkaita nimenomaan siksi, että niitä tehdään korkealla intensiteetillä. Muista kuitenkin keskittyä kaikkeen, mitä teet.

2. Keskity harjoituksiin, jotka kohdistuvat isoihin lihasryhmiin ja monipuolisesti koko vartaloon.

Esimerkiksi kyykyt, burpeet ja punnerrukset ovat monipuolisia liikkeitä, jotka kohdistuvat laajalle alueelle. Tämän kaltaisia liikkeitä tekemällä hyödyt lisääntyneestä voimastasi myös arkielämän tilanteissa, kuten silloin, kun joudut nostamaan laukkusi junan tai lentokoneen tavarahyllylle, tai leikkiessäsi lasten kanssa leikkipuistossa.

3. Tee paljon ponnistusvoimaa kasvattavia liikkeitä.

Muistat ehkä lapsuuden liikuntatunneilta erilaiset haarahypyt, pituushyppyharjoitukset ja sprintit. Tämän kaltaisia treenejä tulee tehtyä vaivihkaa sinulle mieluisen vapaa-ajan liikuntaharrastuksen, kuten erilaisten joukkuepelien lomassa. Ne myös auttavat sinua polttamaan rasvaa ja pudottamaan painoa.

4. Aseta itsellesi urheilullisia tavoitteita.

Monilla liikuntaa harrastavilla voi olla mielessään tavoitepaino, johon he liikkumisellaan pyrkivät. Liikunnasta tulee kuitenkin mielenkiintoisempaa, kun asetat itsellesi itse lajiin liittyviä tavoitteita, joihin pyrit aktiivisesti toistojen kautta. Tämä tavoite voi olla esimerkiksi onnistunut käsilläseisonta, 100 burpeeta yhtäjaksoisesti suoritettuna tai asettamasi maastavetotavoite.

5. Lopeta tekosyiden keksiminen.

Yksi liikunnan hyötyjen saavuttamisen este on keksityt tekosyyt sille, miksi liikuntaa ei voi harrastaa tai miksi sille ei löydy aikaa. Jos sinulla on aikaa 15 minuuttia, saat jo siinä ajassa tehtyä hyvän treenin. Lähes paikassa kuin paikassa voit tehdä jonkinlaista treeniä, eikä kunnon kohotuksen tarvitse aina tapahtua kuntosalilla tai pururadalla.

Lähde: Mind Body Green