Nämä 3 perussääntöä riittävät laihtumiseen! Katso lista!

Laihtuminen saattaa kalorien laskemisineen ja ruuan punnitsemisineen tuntua välillä rakettitieteeltä, jota ymmärtääkseen pitäisi suorittaa kurssi. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä hyvin yksinkertaisilla ratkaisuilla voit saada painosi hallintaan. Seuraava lista kertoo, mitkä kolme sääntöä riittävät painon pudottamiseen!

  1. Syö kasviksia
    Vaikka kaikki tietävät, että kasviksia pitäisi syödä päivittäin, ei moni saa ruokavaliostaan tarpeeksi kasviksia. Ne ovat kuitenkin merkittävässä asemassa, jos haluat pudottaa painoasi. Ne tekevät sinut kylläiseksi, vaikka niissä ei juuri kaloreita olekaan. Sinun ei tarvitse seurata trendejä ja keskittyä syömään pelkkiä muotivihanneksia, vaan voit valita aivan vapaasti, mitä kasviksia valitset. Tärkeää olisi kuitenkin, että syöt vaihtelevasti eri kasviksia ja keksit tapoja valmistaa niitä siten, että kasviksia olisi helppo ja mukava syödä.

  2. Vähennä sokeria
    Meillä on kaikilla sisäänrakennettu biologinen halu syödä sokeria. Sokeri saa ruuan maistumaan hyvältä, joten sitä lisätäänkin melko lailla ruokaan kuin ruokaan, ainakin vähän. Valmisruuissa on yleensä valtava määrä piilosokeria, jota et edes tiedä syöväsi. Jos haluat vähentää sokerin kulutusta, hyvä tapa on alkaa valmistaa ruokasi itse, jolloin tiedät tasan tarkkaan, mitä ruokasi sisältää. Kun puhutaan sokerista, siihen ei lasketa pelkästään valkoista sokeria, vaan myös erilaiset siirapit ja hedelmämehut. Kannattaakin esimerkiksi kaupassa tutustua tarkkaan ruokien tuoteselosteisiin, jotka paljastavat tuotteen sokerimäärät. Ne saattavat yllättää monet!

  3. Syö kuituja
    Moni ei tiedosta lainkaan syömänsä ruuan ravintosisältöjä. On helppo napata kaupasta mukaan vaaleaa lepää ja prosessoituja ruokia, mutta ne ovat yleensä hyvin köyhiä, mitä tulee kuituihin ja muihin ravintoaineisiin. Ne eivät myöskään pidä sinua kylläisenä pitkään eivätkä pidä verensokeriasi taseisena. Tällaiset ruuat saavat päinvastoin verensokerisi heittelemään ja pääsyt usein napostelemaan kaikkea ylimääräistä. Pidä siis huoli, että suosit täysjyvätuotteita kuten vaikkapa kauraa, ja syö samalla paljon vihanneksia. Nekin ovat todellisia kuitupommeja! Näin syöt automaattisesti taseisemmin ja napostelet vähemmän.

Nappaa neuvot talteen ja jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: NBC News