Nämä asiat voivat paljastaa, jos suhteesi ei ole hyvästä sinulle.

Terveessä parisuhteessa kumpikin osapuoli panostaa siihen yhtä paljon ja antaa samalla tavalla itsestään – ei niin, että toinen antaa, toinen ottaa.

Toisinaan oma arvostelukyky kuitenkin sumentuu ja kaikkea katsoo vaaleanpunaisten lasien läpi. Toisesta välittää ja on valmis tekemään kaikkensa hänen eteen, mutta hänen pitäisi olla valmis tekemään sama sinulle ilman, että pyydät häntä.

Mistä sitten tiedät, että annat liikaa ja olet kenties antanut sydämesi väärälle ihmiselle? Huffington Post listasi merkkejä, jotka voivat auttaa sinua avaamaan silmäsi ja käänsimme ne alle.

Näistä merkeistä voit sen tunnistaa, että olet antanut sydämesi väärälle henkilölle:

Hymyilet vähemmän, kun olet yksin

Ainoa ihminen, keneltä et voi piilottaa tunteitasi, on sinä itse. On helppo vakuuttaa muut, että olet onnellinen omassa tilanteessasi ja kumppanisi kanssa. Huffington Postin mukaan on tärkeää muistaa, ettei mikään suhde ole täysin täydellinen, mutta jos olet alamaissa kumppanisi ollessa muualla (ja se ei johdu siitä, että kaipaisit häntä), voi se olla merkki siitä, että aidot tunteesi tulevat esiin. Ainoa tapa elää onnellista, tyydyttävää elämää on olla ensin aitoa itseäsi ja tarpeitasi kohtaan.

Pohdit asiaa ylipäänsä

Toisinaan on vaikea käydä läpi omia tunteita, mutta se on tärkeä osa onnellista elämää ja parisuhdetta. Sinä itse olet ainoa, joka todella tietää, mitä tunnet ja jos tällainen epäröinti tulee tietoisuuteen, voi se olla huono merkki. Vastavuoroisuus on tärkeää ja jos kyseenalaistat, antaako kumppanisi sinulle kaikkensa kuin sinä hänellä, on vastaus luultavasti ei.

Olet emotionaalisesti uupunut

Vahvan parisuhteen pitäisi parantaa elämääsi, ei tehdä siitä monimutkaisempaa. Toisen ihmisen seuran pitäisi antaa sinulle energiaa, inspiroida, motivoida ja innostaa. Jos olet henkisesti ja emotionaalisesti uupunut, saatat Huffington Postin mukaan uhrata omaa hyvinvointiasi huonon parisuhteen takia.

Hukkaat itsesi

Jos aina pyrit tekemään kumppanisi onnelliseksi, mutta hän vain harvoin, jos koskaan, pyrkii samaan, on helppo hukata itsensä ja unohtaa omat halut, toiveet ja tarpeet, koska olet niin kiinni toisen tarpeissa. Rakastaminen ja antaminen ovat osa parisuhteen jokaista vaihetta, mutta on tärkeää muistaa, että se on molemminpuolista.

Suhteessa olisi tyhjyyttä ilman sinua

Jos olet aina se, joka ehdottaa tekemistä, tekee aloitteen fyysisen kontaktin suhteen tai huolehtii kodista, sitten saatatkin jo ymmärtää, että kannat parisuhdetta harteillasi ja annat itsestäsi liikaa. Huffington Postin mukaan onnelliset, terveet parisuhteet ovat tiimejä ja kuin kaikissa hyvissä tiimeissä, jokaisella osapuolella on vahvuutensa, jotka sopivat yhteen toisten kanssa kuin palapelin palat ja muodostavat vahvan kumppanuuden. Jos yksi ei kanna omaa osuuttaan, tiimi häviää.

Sitouduit ennen kuin hän oli valmis

Monesti ihmiset ovat satuttaneet itseään niin, että ovat hypänneet pää edellä suhteeseen jonkun kanssa ja unohtaneet heti kaikki muut kumppaniehdokkaat. He ajattelevat, että antamalla kaiken itsestään toiselle ihmiselle tämä toinen ihminen vastaa samanlaisin tuntein ja samanlaisella rakkaudella. Näin ei kuitenkaan ole, vaan sen pitää tulla luonnostaan kummankin osapuolen kohdalla.

Murehdit, että menetät hänet ja yrität entistä kovemmin

Huomatessa kumppanin etääntyvän, osa saattaa luonnostaan koettaa entistä kovemmin ja yrittää enemmän pitää hänet lähellä. Usein se toimii kuitenkin juuri päinvastoin ja työntää toista henkilöä vielä kauemmas. Tässä kohdin on tärkeää osata kommunikoida terveellä tavalla. Huffington Postin mukaan arvuuttelemalla mikä voisi ”korjata” ongelman ei tee mitään pysyvää. Jos jokin on vialla, pitää siitä puhua, vaikka se olisi vaikeaa.

Vaikka parisuhteet voivat usein vaatia työtä, ei sen pitäisi tuntua työltä. Jos vuorovaikutus kumppanin kanssa tuntuu pakotetulta eikä luonnolliselta tai tyydyttävältä, ei tällaista tuntemusta pitäisi jättää huomiotta.

Huffington Postin toteaa, kuinka elämä on liian lyhyt hukattavaksi ihmisiin, jotka eivät arvosta sinua, ja siksi olisi tärkeää, että arvostat aikaasi, kehoasi ja ennen kaikkea sydäntäsi. Älä anna niitä ihmisille, jotka eivät sitä ansaitse.

Huffington Post muistuttaakin, että elämääsi tulee lopulta joku, joka hyväksyy sinut sellaisena kuin olet – jos sinulla on kurinalaisuutta hyväksyä vain rakkautta, jonka todella ansaitset.

Lähde: Huffington Post