Nämä tavat auttavat pitämään immuunijärjestelmäsi iskussa ja sinut terveenä talven aikana.

Aina se vain onnistuu iskemään ja kellistämään vuoteeseen – flunssa. Talven aikana jotkut saattavat olla flunssan kourissa jopa useamman kerran.

Voit kuitenkin koettaa parantaa mahdollisuuksiasi välttyä flunssalta tänä talvena, kun koetat pitää immuunijärjestelmäsi iskussa. Tähän on olemassa erilaisia tapoja, ja terveys- ja hyvinvointivalmentaja Amy Kurtz listasikin Pure Wow -sivustolle kahdeksan yllättävää tapaa, jotka auttavat sinua pysymään terveenä talven aikana.

Ota probiootteja

Probioottien ottaminen tehostaa vastustuskykyä ja parantaa ruoansulatusjärjestelmän terveyttä.

”Hyvät bakteerit tasapainottavat pahoja ja pitävät vatsasi (jossa on 70% immuunijärjestelmästä) huippukunnossa koko talven”, Kurtz sanoo.

Siemaile luulientä

Jos haluat lämpimän, tyydyttävän lounaan, joka on myös hyvästä immuunijärjestelmän kannalta, pidä luuliemi mielessä. Kurtzin mukaan siinä on paljon vitamiineja ja mineraaleja eikä se verota immuunijärjestelmää, joten se on yksi terveellisimmistä asioista, joita voit syödä.

Puhdista puhelimesi

Puhelimesi on Pure Wow’n mukaan eniten bakteereja sisältävä asia elämässäsi ja kosket siihen jatkuvasti. Puhdista puhelimesi kerran viikossa, jotta parannat todennäköisyyksiäsi pysyä terveenä.

Mausta aterioita

Kurtz suosittelee varaamaan talven aikana etenkin kolmea maustetta kaappeihin: oreganoa, kurkumaa ja valkosipulia. Oregano on vahva antifungaalinen antioksidantti, joka tukee immuunijärjestelmän terveyttä, kurkumalla on antibakteerisia ja tulehdusta estäviä ominiasuuksia ja valkosipulista saa kardiovaskulaarisia ja antimikrobisia hyötyjä, joten niitä kannattaa käyttää vapaasti pitkin talvea.

Vähennä sokeria

Kun joulun pyhät ovat takana, on aika jättää roskaruoka ja herkuttelu vähemmälle. Kurtz neuvoo kiinnittämään huomion etenkin jalostettuihin elintarvikkeisiin ja sokeriin. Nauti kahvisi mustana lisäten joukkoon tilkka mantelimaitoa, lisää tummia lehtivihanneksia lounaaseen ja päivälliseen ja syö hedelmä jälkiruoaksi.

Juo mocktaileja

Talven aikana kurkku voi tuntua kuivalta ja Kurtz kehottaa juomaan enemmän kuin ajattelisit olevan tarpeen.

”Jos olet kyllästynyt pelkän veden makuun, tee mocktaileja”, hän vinkkaa.

Joogaa

Kurtzin mukaan flunssakauden aikana stressin vähentäminen on erityisen tärkeää.

”Liikunta auttaa pitämään immuunijärjestelmän terveenä, mutta älä liioittele sen kanssa”, hän muistuttaa.

Jooga voi olla hyvä tapa lievittää jännitystä ja samalla saada syke nousemaan.

Ota kuuma kylpy

Kesän aikana voi olla lähes jatkuvasti kuuma ja hiki, mutta toisin on talvella.

”Hiessäsi on suolaa, ammoniakkia, ureaa, hivenaineita ja metalleja, jotka kaikki lisäävät myrkkukuormitusta”, Kurtz sanoi.

Laske itsellesi kuuma kylpy, ripottele joukkoon Epsom-suolaa ja laventelia ja hikoile kylvysä se kaikki pois.

Lähde: Pure Wow