Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, sanotaan, mutta tutkimuksen mukaan se pystyy paljon muuhunkin.

Archives of Gynecology and Obstetrics -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan syömällä enemmän omenoita voi saada paremman seksielämän. Tutkijat analysoivat 731 seksuaalisesti aktiivista italialaista 18-43-vuotiasta naista, joilla ei ollut mitään seksuaalihäiriötaustaa, eivät kärsineet masennuksesta tai ottaneet reseptilääkkeitä.

Huffington Postin mukaan osallistujat jaoteltiin kahteen ryhmään, joista toinen söi omenoita säännöllisesti 1-2 päivässä ja toinen ryhmä ei ollenkaan, 0-0,5 omenaa päivässä. Tämän jälkeen naiset täyttivät naisten seksuaalitoimintoja selvittävän FSFI-kyselyn, jossa kysyttiin muun muassa sukupuolitoiminnoista, tiheydestä ja orgasmeista.

Tutkijoille selvisi, että päivittäinen omenoiden syöminen oli kytköksissä korkeampaan FSFI-tulokseen. Tutkijoiden hypoteesi omenoiden vaikutukselle on, että ne sisältävät polyfenoleja ja antioksidantteja, jotka voivat stimuloida veren virtausta sukupuolielimiin ja auttaa kiihottumaan.

Sen lisäksi tutkijoiden mukaan omenat sisältävät yhtä yleistä kasviestrogeenia, joka on rakenteeltaan samankaltainen naishormoni estradiolin kanssa, jolla on iso rooli emättimen liukkauden ja naisen seksuaalisuuden kanssa.

Huffington Post kuitenkin huomauttaa, että tutkimusryhmä on ollut aika pieni ja on vaikea erottaa syy ja seuraus toisistaan. Tutkijat kuitenkin ovat sanoneet tulosten olevan kiehtovia.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia