Tutkimus: Naisten seksielämä voi parantua omenoita syömällä

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, sanotaan, mutta tutkimuksen mukaan se pystyy paljon muuhunkin.

Archives of Gynecology and Obstetrics -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan syömällä enemmän omenoita voi saada paremman seksielämän. Tutkijat analysoivat 731 seksuaalisesti aktiivista italialaista 18-43-vuotiasta naista, joilla ei ollut mitään seksuaalihäiriötaustaa, eivät kärsineet masennuksesta tai ottaneet reseptilääkkeitä.

HuffPostin mukaan osallistujat jaoteltiin kahteen ryhmään, joista toinen söi omenoita säännöllisesti 1-2 päivässä ja toinen ryhmä ei ollenkaan, 0-0,5 omenaa päivässä. Tämän jälkeen naiset täyttivät naisten seksuaalitoimintoja selvittävän FSFI-kyselyn, jossa kysyttiin muun muassa sukupuolitoiminnoista, tiheydestä ja orgasmeista.

Tutkijoille selvisi, että päivittäinen omenoiden syöminen oli kytköksissä korkeampaan FSFI-tulokseen. Tutkijoiden hypoteesi omenoiden vaikutukselle on, että ne sisältävät polyfenoleja ja antioksidantteja, jotka voivat stimuloida veren virtausta sukupuolielimiin ja auttaa kiihottumaan.

Sen lisäksi tutkijoiden mukaan omenat sisältävät yhtä yleistä kasviestrogeenia, joka on rakenteeltaan samankaltainen naishormoni estradiolin kanssa, jolla on iso rooli emättimen liukkauden ja naisen seksuaalisuuden kanssa.

HuffPost kuitenkin huomauttaa, että tutkimusryhmä on ollut aika pieni ja on vaikea erottaa syy ja seuraus toisistaan. Tutkijat kuitenkin ovat sanoneet tulosten olevan kiehtovia.

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.