Jos sinulla on tapana nukkua päiväunet, pidä ne lyhyinä.

Monilla on tapana nukkua päiväunet, jotka usein piristävät ja antavat lisää virtaa loppupäivän ajalle. Jos kuitenkin nukut liian pitkiä päiväunia, saatat tehdä itsellesi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tohtori Tomohide Yamada Tokion yliopistosta on johtanut tutkimusta, jonka mukaan toistuvat yli 40 minuutin mittaiset päiväunet voivat merkittävästi nostaa metabolisen oireyhtymän eli MBO:n riskiä. 90 minuutin päiväunet taas nostavat riskiä sairastua tyypin II diabetekseen 50 prosentilla.

Metron mukaan tutkimuksessa seurattiin tietoja 300 000 ihmiseltä ympäri maailman, ja vaikka tulokset voivat kuulostaa pelottavalta, ei syytä paniikkiin ole. Lyhyillä päiväunilla on monenlaisia hyötyjä ja Metron mukaan ei ole todisteita siitä, että 20-30 minuutin päiväunet olisivat haitaksi.

Tutkimuksessa keskityttiin myös ihmisiin, jotka nukkuivat pitkiä päiväunia säännöllisesti, joten satunnaisista tuskin on niin suurta haittaa. Kannattaa kuitenkin pitää huolta, että öisin nukkuu kunnon yöunet ja jos se ei onnistu, pitää päiväunet maksimissaan puolessa tunnissa.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia