Jos olet kuntoillut säännöllisesti, olet saattanut huomata, miten vartalossasi ja mielialassasi on tapahtunut muutoksia.

Women’s Healthin mukaan kuntoilulla voi olla myös odottamattomia vaikutuksia, jotka näkyvät seksihaluissasi. Teksasin yliopiston tutkimus on osoittanut, että kuntoilu lisää premenopausaalisten naisten seksiviettiä niin paljon, että se jopa auttaa naisia, joiden halut ovat laskeneet masennuslääkkeiden käytön takia.

Tutkimuksessa ilmeni, että lyhyet kovan intensiteetin harjoitusrykäisyt johtivat pieneen kasvuun sympaattisen hermoston aktiivisuudessa. Tämä sai veren virtaamaan sukuelinten alueelle ja vaikutti masennuslääkkeiden haluja tappavia sivuvaikutuksia vastaan.

Women’s Healthin mukaan tähän voi myös liittyä kuntoilun vaikutukset painossa, kehon koostumuksessa ja itsevarmuudessa. Duke University -yliopiston tutkimuksessa liikalihavuus yhdistettiin seksuaalisiin vaikeuksiin ja alhaisempaan seksiviettiin.

Vaikka et käyttäisi masennuslääkkeitä tai kamppailisi painosi kanssa, voi silti kuntoilu vaikuttaa positiivisesti seksihaluihisi. Teksasin yliopiston vuonna 2010 julkaisema tutkimus mittasi naisten fyysisiä reaktioita eroottisiin elokuviin sen jälkeen, kun he olivat juosseet juoksumatolla.

Juoksumatolla kuntoilleilla naisilla havaittiin suurempi genitaalialueen reaktio kuin kontrolliryhmällä, joka ei juossut juoksumatolla. Ball State Universityn sosiaalipsykologian johtaja Justin Lehmillerin mukaan tällaiset löydökset viittaavat siihen, että kuntoilulla on suora vaikutus siihen, kuinka kiihottuneita naisista tulee reaktiona seksuaaliseen ärsykkeeseen.

Runner’s high voi myös vaikuttaa makuuhuoneessa

Urologi ja naisten seksuaaliterveyden asiantuntija Jennifer R. Bermanin mukaan niin sanotun ”runner’s high’n” vaikutuksista voi olla iloa myös makuuhuoneen puolella.

”Kuntoilu voi vastata verenkierron lisääntymisestä aivoissa ja sukuelinten alueella”, hän sanoi ja lisäsi, että kuntoilun myötä lisääntynyt endorfiinien määrä voi auttaa luomaan tunnetta euforiasta koko vartaloon.

”Mikään terveyttä millä tahansa tavalla parantava asia omaa antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia elementtejä ja se toimii kaikkialla”, Berman totesi.

Koska kuntoilusta on iloa seksielämääkin ajatellen, kannattaa se Women’s Healthin mukaan mieltää uudeksi esileikin lempimuodoksi.

Lähde: Women’s Health