Oletko stressaantunut ja alakuloinen? Siihen pitää saada nyt jokin muutos.

Nämä tieteen tukemat vinkit parantavat mielialaasi nopeasti. Niitä on viisi erilaista eikä niistä yksikään vie aikaasi viittä minuuttia enempää. Hektisessä maailmassa kaikilla ei ole aikaa meditointiin, joka veisi liikaa aikaa. Jos olet kiireinen, käytä apunasi näitä alla olevia tekniikoita.

1. Mieti ensimmäisenä päivän vaikeinta tehtävääsi

Dopamiini on yksi onnellisuuskemikaaleista. Voit stimuloida sen tuotantoa, kun siirryt heti päivän vaikeimman tehtävän ääreen. Se voi olla esimerkiksi saamasi sähköposti, johon sinun pitää vastata tai keskustelu, jota olet lykännyt. Jos tehtävää ei voi suorittaa alle viidessä minuutissa, hajota se pienempiin osiin. Aloita sitten yhdellä niistä.

2. Hengitä syvään kymmenen kertaa

Sulje silmäsi ja keskity kymmeneen hengenvetoon. Syvään hengittäminen auttaa vähentämään ahdistusta ja stressiä.

3. Kuuntele jokin iloinen kappale

Tutkimukset ovat osoittaneet, että iloisen musiikin kuuleminen tekee mielenterveydelle hyvää. Jos samalla vielä tanssit, se auttaa vieläkin paremmin esimerkiksi poistamaan stressiä ja alakuloista tunnetta.

4. Keskity muutaman minuutin ajan ihmisiin, joihin luotat

Toinen onnellisuuskemikaali on oksitosiini. Sitä pidetään myös rakkaushormonina, mutta se on myös sidoksissa luottamuksen tunteeseen. Jos haluat nopeasti stimuloida tämän hormonin tuotantoa, ajattele ihmisiä, joihin luotat paljon. Ajattele esimerkiksi, että jos tarvitset tukea, he antavat sitä sinulle.

5. Tee jotain hyvää toiselle ihmiselle

Tutkimuksen mukaan päivittäin tehtävät hyvät asiat toiselle ihmiselle ovat yksinkertainen tapa lisätä myös omaa onnea. Eikä tekojen tarvitse olla suuria, joten ne onnistuvat myös alle viidessä minuutissa. Kerro esimerkiksi naapurille jotain mukavaa tai pidä ovea auki, kun joku on tulossa samaan hissiin.

Lähde: Huffpost