Omaan mielialaan pystyy vaikuttamaan ja huonon päivän voi saada kääntymään hyväksi.

Kaikilla on huonoja päiviä hyvin päivien seassa ja se on ihan luonnollista. Mielialat saattavat eri syistä vaihdella lyhyessäkin ajassa paljon.

Omaan mielialaan pystyy aina kuitenkin vaikuttamaan ja sitä voi tietoisilla ja yksinkertaisilla tekniikoilla koettaa parantaa. Lue alta viisi vinkkiä siihen, kuinka voit muuttaa mielialaasi tympääntyneestä iloisemmaksi ja onnellisemmaksi.

1. Naura

Mieti, mikä saa sinut nauramaan ja tee se. Pelkkä hauskan videopätkän katsominen YouTubesta voi auttaa piristämään mieltä. Samoin toimii myös vaikkapa jonkin hauskan sattumuksen muistelu ja sen kertominen läheiselle. Nauraminen pitää asiat kevyenä ja todellisena.

2. Ole läsnä

Hetken ajan vain ole paikoillasi, hengitä ja huomio ympäristöäsi: huoneessa olevia ääniä, ulkoilman valoa ja sitä, miltä kroppasi tuntuu. Monesti etenkin kiireen ja stressin keskellä ihmiset eivät pysähdy ja tiedosta nykyhetken rauhallisuutta. Nykyhetkeen keskittyessä ei murhedi tulevaa, ei tunne syyllisyyttä tai kadu menneitä.

3. Huolehdi itsestäsi

Monet huolehtivat aina ensin kaikesta muusta ja viimeisenä itsestään. Anna itsellesi hieman aikaa ja laita itsesi etusijalle hemmotellen itseäsi jollain tavalla, kuten hieronnalla tai kauneushoidolla.

4. Ulkoile

Jos sää sallii, lähde ulos, sillä mikäs sen parempaa kuin tehostaa omaa mielialaa luonnollisella tavalla, ulkoilmalla? Raikas ilma ja ulkona oleva valo ovat yksinkertaisesti hyvästä.

5. Tee jotain kivaa jollekin toiselle

Nauru tarttuu ja samoin hyvä mieliala tarttuu. Kun tekee jotain kivaa ja mukavaa jollekin toiselle, siitä saa iloa myös itselleen. Ei tarvitse kuin katsoa ympärilleen, kun voi jo löytää monia eri tapoja olla kiva muita kohtaan.

Lue lisää vinkkejä siihen, kuinka tehostaa omaa onnellisuutta ja iloisuutta Huffington Postin sivuilta.