Sveitsiläinen suklaavalmistaja väittää suklaansa tuovan helpotusta naisten kuukautiskipuihin.

Kuukautiskipujen vaivatessa moni nainen hakee lohtua oloonsa syömällä jotain hyvää, kuten suklaata. Pian voi kuitenkin olla mahdollista saada todella helpotusta oloonsa syömällä suklaata.

Metro kertoo sveitsiläisen suklaavalmistaja Chocholate With Loven kehittäneen suklaan, joka lievittää kuukautiskipuja, ja suklaa onkin nimetty Frauenmondiksi, ”naisten kuuksi”. Suklaavalmistajan johtaja Marc Widmerin mukaan suklaassa on 17 erilaista yrttiä Sveitsin vuorilta ja nämä yrtit luovat lievittävän vaikutuksen kehossa.

Metron mukaan yritit toimivat yhdessä suklaassa olevan serotoniinin kanssa, mikä voi myös rentouttaa kehoa. Suklaan pitäisi lievittää kuukautiskramppeja, alentaa stressitasoja ja yleistä kuukautisiin liittyvää ikävää oloa.

”Haluamme tehdä kuukautisajasta miellyttävämpää naisille”, Widmer kommentoi 20 minutenille, mutta hän on kuitenkin korostanut, että suklaa ei ole lääke ja sitä voivat nauttia myös miehet ja Widmer itsekin on sitä syönyt.

20 minutenin mukaan marraskuusta lähtien kuukautiskipuja helpottavaa suklaata pitäisi saada Chocolate with Loven kotisivujen kautta. Suklaalle on menossa Metron mukaan myös joukkorahoituskampanja kattamaan kehitys- ja tuotantokuluja.

Kerroimme aiemmin marraskuussa, kuinka moni nainen himoitsee suklaata tiettyyn aikaan kuukaudesta – ennen kuukautisia – ja tutkijat ovat löytäneet sille myös tieteellisen selityksen. Voit lukea lisää aiheesta täällä.

Onko sinulla tapana herkutella suklaalla kuukautisten aikaan? Kiinnostaisiko sinua kokeilla tätä kuukautiskipuihin lohtua tuovaa suklaata? Kommentoi alla!

Lähde: Metro, 20 minuten