Koiran kanssa nukkuvat kokivat olonsa turvallisemmaksi ja nukkuivat paremmin.

Koira on parempi unikaveri kuin oma kumppani tai kissa – ainakin naisille. Canisius Collegen tutkimuksen mukaan naiset nukkuvat paremmin koirien kanssa kuin toisen ihmisen tai kissan kanssa, kertoo HuffPost.

Tutkimukseen osallistui 962 naista ympäri Yhdysvaltoja ja heistä 55 prosenttia kertoi jakavansa sänkynsä ainakin yhden koiran kanssa ja 31 prosenttia ainakin yhden kissan kanssa. Näistä naisista 57 prosenttia nukkui myös kumppaninsa kanssa.

Tutkimukseen osallistuneet täyttivät kyselyn yöuniensa laatuun liittyen sekä kuinka turvalliseksi kokivat olonsa koiran tai kissan läsnäolon johdosta. Parisuhteessa olevilta kysyttiin, miten kumppani vaikutti heidän uneensa ja heidän turvallisuuden tunteesta öisin.

Tutkimusta johtanut Christy L. Hoffman työryhmänsä kanssa analysoi kyselyn datan ja sai selvile, että kumppanit sekä kissat olivat yhtä häiritseviä naisen unelle. Koirat sen sijaan epätodennäköisemmin herättivät omistajansa.

Hoffman kertoi HuffPostille, että tämä voi johtua siitä, että koiranomistajilla on yleensä paremmat unitavat ja tiukemmat päivittäiset rutiinit kuin heillä, joilla ei ole koiria. Tutkimuksessakin ilmeni, että koiranomistajat menivät aiemmin nukkumaan ja heräsivät aiemmin kuin kissoja omistavat naiset.

”Koiranomistajien täytyy mukautua koiriensa tarpeeseen päästä ulos joka aamu ja tämä auttaa koiranomistajia pitämään melkoisen tiukkaa heräämisrutiinia”, Hoffman sanoi.

”Ja koirien suuret nukkuajat yleensä sopivat yksiin paremmin ihmisten kanssa kuin kissojen”, hän lisäsi.

Hoffman lisäsi, että unikaverina koirat voivat sopeutua hieman enemmän omistajiensa rytmiin kuin ihmiskumppanit. Koirat myös tarjoavat naisille enemmän turvallisuuden tunteita yöunien aikana kuin kissat.

”Jotkut koiranomistajat saattavat saada lohtua siitä, että heidän koiransa tuo esiin, jos kotiin tunkeutuu joku tai on muunlainen hätätilanne”, Hoffman totesi.

”Kissa epätodennäköisemmin ottaa tällaisen roolin”, hän jatkoi.

HuffPostin mukaan Hoffman yllättyi siitä, että naiset tunsivat olonsa turvallisemmaksi koiran kanssa kuin kumppanin kanssa.

”Olin ajatellut, että osallistujat olisivat arvioineet koiransa ja kumppaninsa samalla tavalla niiden tarjoaman lohdun ja turvallisuuden suhteen, mutta yllättäen naiset arvioivat koiransa unikaverina paremmiksi lohdun ja turvallisuuden lähteiksi kuin kumppaninsa”, Hoffman kertoi.

Aiemmin tutkimuksilla on havaittu, että lemmikin kanssa nukkuminen auttaa nukkumaan paremmin (lue lisää täällä) sekä kaikki koiran kanssa nukkuvat yleensä nukkuvat yönsä paremmin (lue lisää täällä). Tätä tutkimusta varten Hoffman työryhmineen halusi pureutua naisten kokemuksiin, koska yleensä naisilla on taipumus nukkua huonommin kuin miehet – ja vaikka tutkimus oli avoin kaikille, miehet eivät olleet niin halukkaita osallistumaan siihen kuin naiset.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia