Anna koirasi nukkua makuuhuoneessa – nukut itsekin paremmin

Tutkimuksen mukaan koiraa ei kuitenkaan kannata päästää sänkyyn nukkumaan.

Jos sinulla on tapana olla päästämättä koiraa yöksi makuuhuoneeseen, voi tämä tutkimustulos saada sinut toisiin ajatuksiin; Mayo Clinicin tutkimuksen mukaan koiran lähellä nukkuminen voi parantaa unirytmiäsi, kertoo The Independent.

Tutkijoiden tarkoituksena oli arvioida, auttaisiko makuuhuoneessa olevan koira nukkumaan vai olisiko se unen kannalta häiriöksi. Tätä varten tutkijat käyttivät viisi kuukautta aikaa arvioiden samassa huoneessa nukkuvien ihmisten ja koirien unta.

Tutkimukseen osallistui 40 tervettä aikuista, joista kenelläkään ei ollut unihäiriöitä, sekä heidän koiransa. Kaikki koirat olivat yli kuuden kuukauden ikäisiä.

The Independentin mukaan seitsemän yön ajan tutkimukseen osallistuneet henkilöt käyttivät mittareita ja koirat saivat koiraversiot mittareista ylleen, minkä avulla unta seurattiin.

Tutkimuksessa selvisi, että kun koira oli makuuhuoneessa, unen laatu parani huolimatta koiran koosta.

”Suurin osa ihmisistä olettaa, että lemmikit makuuhuoneessa ovat häiriöksi”, unilääketieteen spesialisti Lois Krahn Mayo Clinicilta kommentoi.

”Saimme selville, että monet ihmiset saavat lohtua ja turvallisuuden tunnetta, kun nukkuvat lemmikkiensä kanssa”, hän lisäsi.

Tutkimuksessa kuitenkin havaittiin, että jos koira vietti yön sängyllä, nukkuivat omistajat silloin huonommin.

”Nykyisin monet lemmikkejä omistavat ovat paljon päivän aikana pois lemmikkiensä luota, joten he haluavat maksimoida niiden kanssa vietetyn ajan, kun ovat kotona”, Krahn sanoi.

”Helppo tapa toimia niin on, kun ne ovat yöllä makuuhuoneessa. Ja nyt lemmikkejä omistavat voivat saada lohtua siitä tiedosta, että siitä ei ole haittaa heidän unelle”, spealisti kertoi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent