Julkaisuillaan eräs joogi levittää tärkeää viestiä mielenterveydestä.

Heidi Williamsin Instagram-sivua selatessa ei voi kuin ihastella hänen upeita joogakuviaan. Joogin tarkoitus ei kuitenkaan ole vain julkaista näyttäviä kuvia, vaan samalla hän herättää keskustelua tärkeästä aiheesta: mielenterveydestä ja mielenterveysongelmista.

Huffington Postin mukaan Williams aloitti joogan sen jälkeen, kun hänellä diagnosoitiin joukko mielenterveysongelmia, joiden hän uskoo juontuvan vuonna 2013 tapahtuneesta tilanteesta, kun hänen pieni poikansa lopetti hengittämisen ja hänet piti elvyttää.

”Hän käytännössä kuoli ja palasi takaisin eloon”, Williams sanoi Huffington Postille.

Vaikka poika tervehtyi täysin, oli äidillä vaikeuksia päästä tapahtuneen yli. Jokainen pojan itku tai valitus oli laukaiseva tekijä ja Williams kertoi kokeneensa myös useita itsetuhoisuuden kohtauksia.

Kamppailtuaan kuukausia Williams haki apua ja hänellä diagnosoitiin vakava masennus, ahdistus ja traumaperäinen stressihäiriö. Terapian lisäksi Williams päätti tehdän elämäntyyliin muutoksen ja aloitti harrastuksen ja silloin hän löysi joogan.

”Se oli ensimmäinen kerta 18 kuukauteen, kun ajattelin, että ’hyvän tähden, olen olemassa”, Williams kertoi ensimmäisestä joogatunnistaan.

”Olen kaiken tämän kauheuden alla. Luulin hukanneeni itseni”, hän lisäsi.

Huffngton Postin mukaan nykyisin Williams pitää joogaretriittejä ja käyttää sosiaalista mediaa apunaan levittääkseen kuvia joogaan pohjautuvasta liikeestään herättääkseen keskustelua mielenterveydestä. Wiliamsin mukaan hänen julkaisemansa kuvat rohkaisevat muita samoin kuin ne rohkaisivat häntä itseään.

”Jaoin tarinaani Instagramissa ja monet sanoivat esimerkiksi, että ’Kukaan ei puhu tästä'”, Williams sanoi.

”Tunsin yhteyttä ja vahvistusta ja päätin jatkaa niiden jakamista. Valokuvista tuli minun omaa taideterapiaa”, joogi jatkoi.

Williams kiittelee ammattiapua ja joogaa siitä, että hän lopulta alko pärjätä ja hallita sairauksiaan. Williamsin mukaan jooga antaa turvallisen kuljetuksen pelosta, ahdistuksesta ja masennuksesta rakkauteen, missä voit käsitellä sitä, mitä elämässäsi tapahtuu.

Williams korostaa kenelle tahansa mielenterveysongelmista kärsiville, että hoito vaikuttaa. Psyykkinen sairaus ei ole asia, jota kenenkään täytyy kohdata yksin.

”Parantuminen ei ole vain mahdollista, se on väistämätöntä”, Williams sanoi.

Alta voit katsoa lisää Williamsin upeita Instagram-julkaisuja ja lisää löydät täältä.

Lähde: Huffington Post