Itsensä työllistävät ovat onnellisimpia työntekijöitä

Itsensätyöllistäjät olivat myös menestyneempiä valitsemallaan uralla.

Itsensä työllistävän arjen voi täyttää muun muassa pidemmät työtunnit ja epävarmuus siitä, mistä ja milloin seuraava palkka tulee, mutta itsensätyöllistäjät ovat onnellisempia ja sitoutuneempia työhönsä kuin muut työntekijät. Tämä ilmenee Work, Employment and Society -journalissa julkaistusta tutkimuksesta, johon osallistui 5 000 työntekijää Australiasta, Iso-Britanniasta, Uudesta-Seelannista ja Yhdysvalloista.

Tutkimalla osallistujilta saatuja tietoja, brittitutkijat tulivat siihen tulokseen, että eri alojen itsensätyöllistäjät olivat myös menestyneempiä urallaan ja tunsivat enemmän tyytyväisyyttä ammatilliseen työpanokseensa. Tutkimuksesta uutisoineen The Independentin mukaan itsensätyöllistäjät kertoivat myös paremmista mahdollisuuksista innovaatioihin.

”Itsensätyöllistäjät todella arvostavat autonomiaansa. Heillä on vapaus innovoida, ilmaista omia näkemyksiään, vaikuttaa oman roolinsa ulkopuolella ja kilpailla muiden yritysten ja ihmisten kanssa”, tutkimuksen toinen kirjoittaja, Sheffieldin yliopiston professori Peter Warr totesi.

”He todella saavat käyttää omaa asiantuntevuttaan, joten heitä ei vaikuta haittaavan pidemmät työtunnit. He voivat kokea korkeiden standardien kohtaamisen todella tyydyttävänä”, hän lisäsi.

Tutkimuksen tekoon myös osallistuneen Exeterin yliopiston professori Ilke Inceoglun mukaan itsensä työllistävä työntekijä yleensä kokee parempaa uratyytyväisyyttä, koska heistä kaikki kokemansa korvaus on lähes täysin heidän yksilöllisen panoksensa ansiota.

”Sitoutuminen työhönsä saa ihmiset tuntemaan olonsa energiseksi ja tyytyväiseksi omaan panokseensa”, Inceoglu sanoi.

”Mittaamalla kuinka sitoutuneita ihmiset ovat työhönsä on näin ollen erittäin hyödyllinen tapa arvioida heidän hyvinvointiaan ja osoittaa, että meidän täytyy katsoa työtyytyväisyyttä pidemmälle”, hän jatkoi.

Lähde: The Independent


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.