Nämä kuusi tekoa voivat piristää ja kohentaa mielialaasi nopeasti.

Jokainen on joskus huonolla tuulella ja kiukkuisena olemiseen voi mennä kokonainen päiväkin, jos oikein sille päälle sattuu. Yhdessä tutkimuksessakin on todettu, että naiset ovat huonolla tuulella vuoden aikana yhteensä kymmentä päivää vastaavan ajan – lue tutkimuksesta lisää täällä.

Olipa kiukun ja ärsytyksen aiheuttanut sitten työkiireet, huono sää, siivousta kaipaava koti tai kinastelevat lapset, voi huonotuulisuudelle kuitenkin heittää helposti hyvästit, kun turvautuu erilaisiin tapoihin. Alle on listattu kuusi esimerkkiä nopeista tavoista piristää mielialaa ja näyttää kiukulle ovea.

Syö välipala

Välipala on helppo tapa muuttaa mielialaa parempaan suuntaan, mutta on kuitenkin tärkeä muistaa kiinnittää huomiota siihen, mitä syöt. Suklaapatukka voi houkutella, mutta terveellisempi välipala on pidemmän päälle hyvä ajatus. Esimerkiksi mandariinit tai avokadoleivät voivat olla juuri se, mikä saa huonotuulisuutesi katoamaan.

Katso hauska YouTube-video

YouTube pursuaa huvittavia videoita jokaiseen makuun, joten joukosta pitäisi löytyä videoita, jotka tuovat hymyn sinunkin huulillesi. Yksi vaihtoehto ovat netin rakastamat kissavideot, sillä tutkimuksen mukaan niiden katsominen antaa lisää energiaa ja piristää – lue lisää tutkimuksesta täällä.

Kuuntele lempibiisiäsi

Laita soimaan kappale, josta todella pidät ja jonka kuuntelemisen tiedät saavan sinut hyvälle tuulelle. Voit myös kokeilla, saisiko Marconi Unionin Weightless-kappale huonotuulisuuden hätistettyä. Tutkimuksen mukaan sen kuunteleminen voi rauhoittaa ja alenstaa stressiä – lue lisää tutkimuksesta ja kuuntele kappale täällä.

Kiroile

Kun päästät suustasi muutaman kirosanan, voi mielialasi kohentua. Tutkimuksen mukaan vapaasti kiroilevilla on korkeampi kipukynnys ja alhaisemmat koetun kivun tasot. Kun tunnet olosi erittäin stressaantuneeksi tai tympääntyneeksi, anna siis kirosanojen pulputa suustasi ja huonotuulisuus voi kadota. Lue lisää kiroilun hyvistä vaikutuksista täällä.

Anna itsellesi käsihieronta

Kun on pahalla päällä, voisi itsensä hemmottelu hieronnassa tai kylpylässä olla tarpeen. Jos kuitenkin huonotuulisuudesta pitäisi päästä eroon nopeasti, voi simppeli käsihieronta auttaa. Katso kätevä tutoriaali täällä.

Ikkunaostoksille nettiin

Tämäkin on helppo tapa piristää itseään nopeasti: avaa vain suosimasi vaatekaupan sivut ja selaa sieltä läpi kaikkia uusia ihanuuksia ostamatta mitään. Kauniiden vaatteiden ja asusteiden näkeminen voi jo piristää – ja kenties antaa lisämotivaatiota hoitaa työpäivä loppuun, jotta palkkapäivänä pääsee ikkunaostosten sijaan todella shoppailemaan.

Miten sinä piristät itseäsi nopeasti? Kerro vinkkisi kommenteissa!

Lähde: Pure Wow