Harkitsetko sokerista luopumista? Nämä hyvät puolet siitä voi seurata

Sokerin vähentäminen tai siitä kokonaan luopuminen voi johtaa moniin hyviin asioihin.

Sokeri ei tunnetusti ole kovin terveellistä, mutta sen syömistä erilaisin tavoin on vaikea lopettaa. Kun sokerista päättää luopua, joutuu alussa todella vastustelemaan kiusauksia, mutta lopulta se muuttuu helpommaksi.

Sokerista luopumisessa on monia hyviä puolia ja nämä voivatkin toimia motivaationa sinulle, jos olet harkinnut sokerin jättämistä pois.

1. Ruoka voi maistua paremmalle

Kun olet ollut ilman sokeria muutaman päivän, saatat huomata, kuinka hedelmät, jogurtit ja jopa pähkinät omaavat luonnollista makeutta, jota et ole vain ennen huomannut.

2. Saatatkin pitää mustasta kahvista

Jos sinusta makeuttaman kahvi maistuu kamalalle, kokeile uudestaan oltuasi muutama päivä ilman sokeria. Kun olet juonut sitä mustana muutaman kerran, totut sen makuun. Jos se kuitenkin edelleen maistuu muulta kuin makuhermoja hyväilevältä, kokeile lisätä joukkoon esimerkiksi makeuttamatonta kookosmaitoa.

3. Saatat päästä eroon päänsäryistä

Paljon sokeria sisältävien ruokien syöminen saa verensokerin nousemaan nopeasti ja sitten vauhdilla laskemaan alas. Joillekin se voi aiheuttaa päänsärkeä. Kun jätät sokerin pois, pysyy verensokerisi suhteellisen tasaisena koko päivän ja iltapäivän jyskytykset voivat jäädä historiaan.

4. Energiatasosi voivat pysyä tasaisena

Muutaman karkin syömisen jälkeen saamasi piristys voi auttaa sinua pysymään tuotteliaana muutaman minuutin, mutta energiatasosi laskevat nopeasti. Pitäytymällä luonnollisissa energialähteissä, kuten hedelmissä ja vihanneksissa, voit saada energiatasosi pysymään tasaisena, joten jaksat juosta lenkkisi loppuun ja sinulla on vielä sen jälkeen energiaa alkaa valmistaa päivällistä.

5. Jos päätät syödä sitä uudelleen, osaat todella arvostaa sitä

Jos muutaman viikon sinniteltyäsi ilman sokeria päätät palkita itsesi hyvästä suorituksesta, osaat nauttia jokaisesta suupalasta. Kohtuus kaikessa.

Jos kaipaat vinkkejä, miten luopua makeanhimosta, voit lukeaa siitä julkaisemamme artikkelin täältä. Täältä taas löydät vinkkejä, miten teet sokerista luopumisesta helpompaa.

Lähde: PureWow


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.