Ruotsista maailmalle levinnyt kuntoilumuoto tekee hyvää sekä sinulle että ympäristölle.

Tämän vuoden aikana liikunnan saralla on noussut esiin uusi trendi, kun ihmiset ovat innostuneet ploggaamisesta, roskajuoksusta. Ruotsista maailmalle levinneen kuntoilumuodon nimi on yhdistelmä sanoista jogging, joka tarkoittaa lenkkeilyä, ja plocka upp, joka tarkoittaa poimimista.

Roskajuoksun idea on yksinkertainen: lenkin aikana kerätään maasta roskia ja hävitetään ne oikeaoppisesti sen sijaan, että vain lenkkeilisi roskien ohi ja antaisi niiden lojua luonnossa. Tämä kuntoilumuoto tekee siis samalla hyvää sekä sitä harrastavalle että ympäristölle.

The Independentin mukaan osa ploggaamista harrastavista tehostaa treeniä lisäharjoituksilla kumartuessaan poimimaan roskia ja roskajuoksu voi jopa olla merkittävästi tehokkaampaa kuin tavallinen lenkkeily. Ploggaamisessa täytyy kumarrella ja se vaatii myös hieman käsivoimia roskien kantamista varten; puolen tunnin roskajuoksu polttaakin keskimäärin 288 kaloria verrattuna 235 palaneeseen kaloriin tavallisen lenkin aikana.

Ploggaamisen kasvava suosio on näkynyt myös sosiaalisessa mediassa, kun ihmiset ovat jakaneet #plogging-aihetunnisteen kautta kuvia keräämistään roskista. Instagramista löytyy tällä hetkellä yli 18 000 julkaisua aiheesta ja Facebookiin on syntynyt useita roskajuoksulle omistettuja ryhmiä.

Seuraavan kerran lenkille lähtiessäsi nappaa siis roskapussi mukaan ja tee hyvää itsesi lisäksi myös luonnolle keräämällä näkemäsi roskat pois.

Lähde: The Independent

Kommentit

Kommenttia