Tutkimus: Yksinäiseksi olonsa tuntevat sairastuvat helpommin

Jos tunnet olosi yksinäiseksi, voit sairastua helpommin.

Yksinäisyys voi saada olon tuntumaan kurjalta ja alakuloiselta, mutta sen lisäksi se voi saada sinut myös sairastumaan. Yksinäisyys aiheuttaa muutoksia kehossasi, mikä saa sinut sairastumaan helpommin.

Chicagon yliopiston tutkijat tarkastelivat tutkimustaan varten kymmenen vuotta kestäneeseen toiseen tutkimukseen osallistuneiden 141 ihmisen veri- ja virtsanäytteitä. Tämän lisäksi he tekivät osallistujille vuosittain kyselyn selvittääkseen, kuinka yksinäisiä ja sosiaalisesti syrjäytyneitä he olivat.

Metron mukaan tutkijat saivat selville, että yksinäisemmäksi olonsa tunteneilla oli enemmän kehossaan noradrenaliinia, joka muuttaa valkosolujen määrää kehossa. Tämä taas laskee kehon voimaa taistella flunssaa ja tulehduksia vastaan.

Yksinäisyys vaikuttaa myös stressiin, minkä tiedetään vähentävän immuunijärjestelmän toimintaa ja aiheuttavan terveysongelmia.

Metron mukaan kannattaakin siis pysyä sosiaalisena, lähentyä ystävien kanssa ja vierailla itsensä yksinäiseksi tuntevien luona; se on hyvästä henkiselle hyvinvoinnille ja tutkimuksen perusteella myös fyysiselle hyvinvoinnille.

Lähde: Metro