Vegaanisen ruokavalion noudatamisella voisi olla monenlaisia hyötyjä terveyttä ja ilmastoa ajatellen.

Vaikka vegaanien määrä ei ole koko maailman mittakaavassa vielä kovin suuri, kasvattaa ruokavalio koko ajan suosiotaan. Huffington Postin mukaan vegaanit voivat olla tutkimuksen perusteella oikeilla jäljillä ruokavalionsa kanssa; tutkimuksen mukaan vegaaninen ruokavalio voi olla tapa pelastaa sekä planeettamme että miljoonia ihmishenkiä.

Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan jos maailma alkaisi noudattaa vegaanista ruokavaliota, voisi se säästää 8 miljoonaa henkeä vuoteen 2050 mennessä sekä biljoonia dollareita. Epätasapainoiset ruokavaliot, joissa on vähän hedelmiä ja vihanneksia sekä paljon punaista tai prosessoitua lihaa, ovat yhden tutkijan mukaan vastuussa suurimmasta terveystaakasta globaalisti.

Huffington Postin tutkimuksesta julkaiseman videon mukaan ruokateollisuus myös pitää ilmastonmuutosta liikkeessä, koska se aiheuttaa yli 25 prosenttia kaikista kasvihuonekaasupäästöistä.

Vähemmän päästöjä

Vegaaniksi ryhtyminen voisi vähentää karjan kasvattamisesta aiheutuvia päästöjä 70 prosentilla ja kasvissyöjäksi ryhtyminen vähentäisi päästöjä 63 prosentilla. Nämä ruokavaliot voisivat myös vähentää terveydenhuollon kuluja maailmanlaajuisesti biljoona dollaria.

Proceedings of the National Academy of Sciences -journalissa julkaistu tutkimus on ensimmäinen kerta, kun tutkijat ovat selvittäneet maailmanlaajuisen vegaanin ruokavalion noudattamisen vaikutuksia terveyteen ja ilmastonmuutokseen.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Huffington Post