Jos sinulla tekee mieli napostella hieman suklaata, erityisesti tummaa suklaata, voit uuden tutkimuksen valossa antautua suklaanhimollesi – etenkin jos olet urheilija tai innokas liikkumaan.

Tutkimus on osoittanut, että jos syöt noin 40 grammaa tummaa suklaata päivittäin, voi se auttaa  tehostamaan urheilusuoritustasi, kertoo PureWow. Tutkimuksen mukaan tämä johtuu siitä, että suklaassa olevien kaakaopapujen flavonolit vahvistavat verenkiertoa, mikä johtaa siihen, että keho tarvitsee vähemmän happea kuntoilun aikana.

Australialaisen Deakinin yliopiston tutkimuksessa yhdeksän miestä osallistui joukkoon kuntopyöräkokeiluja. Ensin he polkivat ensin ilman tumman suklaan vaikutusta ja sitten uudelleen syötyään ensin kahden viikon ajan päivittäin 40 grammaa tummaa suklaata.

Tutkimuksessa ilmeni, että tumman suklaan syöminen paransi muun muassa hapenottokykyä, keuhkojen kapasiteettia ja kuntopyörällä poljetun matkan pituutta. Jos siis haluat parantaa urheilusuoritustasi, voit hyvällä omatunnolla syödä muutaman palan suklaata päivittäin.

Suklaan terveysvaikutuksista on julkaistu paljon erilaisia tutkimuksia. Suklaa on esimerkiksi hyvästä aivoille ja sen päivittäinen syöminen voi olla hyvästä terveydelle. Australialaisesta tutkimuksesta voit halutessasi lukea lisää täällä.

Lähde: PureWow