Tutkimus löysi jälleen hyvän syyn syödä suklaata

Tummasta suklaasta on löytynyt etenkin aktiivisesti liikkuvia hyödyttävä vaikutus.

Jos sinulla tekee päivittäin mieli napostella hieman suklaata, erityisesti tummaa suklaata, voit uuden tutkimuksen valossa antautua suklaanhimollesi – etenkin jos olet urheilija tai innokas liikkumaan.

Pure Wow:n mukaan tuore tutkimus on osoittanut, että syömällä noin 40 grammaa tummaa suklaata päivittäin voi auttaa tehostamaan urheilusuoritusta. Tutkimuksen mukaan tämä johtuu siitä, että kaakaopapujen flavonolit vahvistavat verenkiertoa, mikä johtaa siihen, että keho tarvitsee vähemmän happea kuntoilun aikana.

Australiassa sijaitsevan Deakinin yliopiston tutkimuksessa yhdeksän miestä osallistui joukkoon kuntopyöräkokeiluja, joissa he polkivat ensin ilman tumman suklaan vaikutusta ja uudelleen syötyään ensin kahden viikon ajan päivittäin 40 grammaa tummaa suklaata.

Tutkimuksessa ilmeni, että tumman suklaan syöminen paransi muun muassa hapenottokykyä, keuhkojen kapasiteettia ja kuntopyörällä poljetun matkan pituutta.

Jos siis haluat parantaa urheilusuoritustasi, voit hyvällä omatunnolla syödä muutaman palan suklaata päivittäin.

Suklaan terveysvaikutuksista on julkaistu paljon erilaisia tutkimuksia. Suklaa on esimerkiksi hyvästä aivoille ja sen päivittäinen syöminen voi olla hyvästä terveydelle.

Tuoreesta tutkimuksesta voit halutessasi lukea lisää täällä.

Lähde: Pure Wow