Kuntoilemaan ei lähdetä itsestä huolehtiakseen vaan saadakseen ”lupa” syödä miten huvittaa.

Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja, mutta monelle naiselle syy kuntoiluun on toinen. Yushoi-merkin teettämän kyselytutkimuksen mukaan lähes neljä naista kymmenestä kuntoilee, jotta he voivat syödä mitä haluavat.

Sen sijaan, että pysyisivät hyvässä kunnossa, lukuisat suklaata ja viiniä rakastavat naiset suuntaavat salille vain saadakseen ”luvan” hemmotella itseään kaloririkkailla syötävillä, kertoo The Independent. 38 prosenttia jopa kertoi, että mahdollisuus syödä mitä huvittaa on heille pääsyy, miksi he kuntoilevat.

The Independentin mukaan neljä kymmenestä jopa myönsi, ettei suostuisi iltaan ulkona ystävien kanssa, jos ei kompensoisi sitä käymällä ensin salilla. Myös miehet toimivat samoin, sillä kyselyn mukaan hieman yli kolmannes miehistä myönsi menevänsä salille, jotta voi syödä kaloripitoisempaa ruokavaliota.

”Joillekin ihmisille salille tai lenkille meneminen on asia, jota he rakastavat tehdä”, Yushoin edustaja Mike Walker totesi.

”Me uskomme, että kuntoilu voi tarjota turvapaikan ja vapautuksen ihmisille, mutta muille se on jotain, mitä he vain sietävät voidakseen nauttia muista elämän osa-alueista – etenkin heidän sosiaalisesta elämästään ja ruokavaliosta”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan kyselytutkimukseen osallistui 2 000 ihmistä, joista 86 prosenttia kertoi nauttivansa kaloripitoisten syötävien syömisestä ja yli kahdeksan kymmenestä kertoi mieltävänsä ruokavalion ja liikunnan tasapainoiluna. Salilla treenaavat palkitsevat itseään eniten suklaalla, jota seuraavat kakku, pizza ja kiinalainen noutoruoka ja myös viini, curry-ruoat ja sipsit olivat suosituimpien joukossa.

Kyselytutkimuksesta selvisi myös, että keskiverto salilla treenaava henkilö kuntoilee 19 minuuttia kuluttaakseen tai ansaitakseen suklaapatukan ja 15 minuuttia jokaista nauttimaansa cocktailia kohden. Noutoruoka sen sijaan vaatii 21 minuutin kuntoilua ja lasillinen viiniä lisää treeniin 17 minuuttia.

The Independentin mukaan puolet myönsivät haaveilevansa ruoasta ja juomista vielä salilla ollessaankin, haaveillen pizzasta tai ranskalaisista kesken kuntoilun. Ihmiset myös todennäköisemmin kuntoilevat ensin ansaitakseen ruokaa ja juomaa myöhemmin sen sijaan, että nauttisivat herkkuja ja sitten kuntoilisivat niiden kalorit pois.

Kyselytutkimukseen osallistuneista yksi kolmesta myös myönsi, että he todennäköisemmin seuraavat mitä syövät ja juovat, jos heistä tuntuu, etteivät he ole olleet tarpeeksi aktiivisia, jotta voisivat syödä mitä haluavat. Sen sijaan kolme kymmenestä on kieltäytynyt kutsusta lähteä illanistujaisiin, koska he tiesivät, ettei heillä olisi aikaa kuntoilla ennen kaloreiden nauttimista.

Tällainen ajatusmaailma näkyy myös viihteelle lähtiessä. The Independentin mukaan 15 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi tanssivansa enemmän yöelämässä hyvittääkseen nauttimansa kalorit, kun taas 31 prosenttia kävelee kotiin sen sijaan, että tilaisi taksin.

Lähde: The Independent