Tutkimus: Kotitöiden tekeminen voi olla yhtä hyvästä terveydelle kuin salitreeni

Elinikää voi pidentään olemalla aktiivinen vain lyhyen ajan päivittäin.

Jos haluat elää pidempään ja pitää sydämesi terveydestä huolta, voi jo kotiaskareiden tekeminen olla siihen yksi keino, kertoo The Independent. Lehden mukaan kanadalaistutkijat selvittivät, että liikkumalla 30 minuuttia päivässä voi vähentää varhaisen kuoleman riskiä 28 prosentilla ja sydänsairauksien riskiä yhdellä viidesosalla.

Hyödyt saadakseen ei kuitenkaan tarvitse lähteä salille, sillä The Lancetissa julkaistun tutkimuksen päätutkija selitti, että fyysisen toiminnan muodolla ei ole väliä, kunhan 30 minuutin vaivannäkö tulee jollakin tavalla suoritetuksi. Näin ollen siis jo kävelemällä töihin tai kotitöitä tekemällä voi täyttää vaadittavat 30 minuuttia.

The Independentin mukaan tutkimuksessa oli mukana noin 130 000 henkilöä 17 maasta. Tutkimuksessa selvisi, että olemalla lyhyen ajan aktiivinen päivittäin, osallistujien elinikä kasvoi ja sairaudet vähenivät merkittävästi huolimatta siitä, millä tavoin he olivat fyysisesti aktiivisia.

Alle kolme prosenttia osallistujista saavutti päivittäisen 30 minuuttia verkkaisella toiminnalla, joka yleensä yhdistetään kuntoiluun, kuten juokseminen tai uiminen.

”Salilla käyminen on mainiota, mutta meillä on rajattu määrä aikaa käytössä siellä. Jos voimme kävellä töihin tai lounasaikaan, se myös auttaa”, tutkimusta johtanut, kanadalaisen St Paulin sairaalan sydänspesialisti Scott Lear sanoi.

Learin ryhmä arvioi, että jos koko väestö saavuttaisi suositukset, voitaisiin yksi 12:sta varhaisesta kuolemasta estää ja välttää 4,6 prosenttia sydänsairaustapauksista. The Independent kertoo, että arvioiden mukaan esimerkiksi haravoiminen tai kylpyammeen peseminen voivat polttaa jopa 200 kilokaloria.

Voit tutustua tarkemmin tutkimukseen täällä.

Lähde: The Independent