Tutkimus: Jo minuutin intensiivisellä kuntoilulla saat tuloksia

60 sekuntia voi jo riittää.

Jos olet joskus pohtinut, kuinka kauan aikaa pitäisi viettää esimerkiksi salilla kuntoillen, tarjoaa tutkimus sinulle nyt siihen vastauksen. Women’s Health kertoo tutkijoiden selvittäneen, että vain minuutti korkean intensiteetin harjoittelua 10 minuutin treenin aikana saa sinut hyötymään kuntoilustasi.

PLOS ONE -journalissa julkaistua tutkimusta varten 27 istumatyötä tekevää miestä haettiin kahteen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä teki sprintti-intervallitreeniä (SIT) kolmesti viikossa ja toinen ryhmä kohtalaisen intensiteetin pyöräilytreeniä (MICT) kolmesti viikossa.

SIT-ryhmän treeni koostui kolmesta 20 sekunnin anna kaikkesi -pyöräilypyrähdyksestä, joiden jälkeen osallistujat polkivat pyörää kaksi minuuttia alhaisella intensiteetillä. MICT-ryhmä taas polki 45 minuuttia samaa kohtalaista vauhtia.

Ennen jokaista treeniä osallistujat tekivät kahden minuutin mittaisen lämmittelyn ja niiden jälkeen kolmen minuutin palauttelun. Yhteensä siis treenit kestivät 10 minuuttia (SIT) ja 50 minuuttia (MICT).

Women’s Healthin mukaan 12 viikon jälkeen tutkijat selvittivät kummankin ryhmän kuluttaneen saman prosenttiosuuden verran rasvaa ja heidän hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnossa, insuliiniherkkyydessä ja luurankolihasten koostumuksessa oli tapahtunut samankaltaista parannusta.

Eli siis yhden minuutin rankka kuntoilu 10 minuutin treenin aikana riitti tuomaan samat tulokset kuin 45 minuuttia kestänyt pyörän polkeminen. Women’s Healthin mukaan tutkijat totesivat saman pätevän moniin kardiotreeneihin, ei vain pyöräilyyn.

Seuraavan kerran kun ajattelet olevasi liian kiireinen kuntoilemaan, muistuta itseäsi, että lyhyessä ajassakin voi saada tuloksia aikaiseksi, jos olet valmis laittamaan itsesi täysillä peliin minuutin ajaksi – ja jokaiselta pitäisi löytyä sen verran aikaa.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.