Liikunnan hyödyt voi saada lyhyemmässäkin ajassa.

Säännöllinen liikunta on hyvästä terveydelle, mutta saadakseen ilon irti liikunnan hyödyistä ei välttämättä tarvitsekaan liikkua tai kuntoilla niin kauan kerrallaan kuin voisi kuvitella. Pure Wow’n mukaan tutkimus on paljastanut, että kuntoilun ei tarvitse olla pitkäaikaista, jotta se olisi hyödyllistä.

Journal of the American Heart Association -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa perehdyttiin aktiivisuusrannekkeiden keräämiin tietoihin 4 840 naiselta ja mieheltä, jotka olivat iältään yli 40-vuotiaita. Tutkijat määritteleivät, miten monta minuuttia joka päivä jokainen henkilö oli liikkunut kohtalaisesti tai rivakasti; kohtalaisella tutkimuksessa tarkoitettiin reipasta kävelyä, kun taas rivakalla hölkkäämistä vastaavaa treeniä.

Pure Wow’n mukaan tutkijat totesivat, että liikunta vahvasti vaikutti pitkäikäisyyteen: enemmän liikkuneilla ihmisillä oli usein pienempi riski kuolla nuorena. Yllättävää tutkimustuloksissa oli kuitenkin se, että sillä ei ollut merkitystä, millä tavoin liikutut minuutit kertyivät.

Tämä tarkoittaa Pure Wow’n mukaan sitä, että vaikka salitreenillä saa omat hyötynsä, voi ne samat hyödyt saada myös kävelemällä hajautetusti lyhyitä, toistuvia pätkiä.

”Viesti on se, että kaikella liikunnalla on merkitystä”, totesi tutkimusta tekemässä ollut Duken yliopiston professori William Kraus.

Pure Wow’n mukaan siis käytännössä on ihan okei jättää väliin maratonsessiot salilla – sekä itse maratonit – ja suosia lyhyempiä kävelyjä. Tärkeää on vain tehdä niitä usein.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Pure Wow